Софийската градска прокуратура закъсня с обвинението към Мартин Божанов с прякор Нотариуса.

Свързани новини

09.02.2024 10:50

Уличната справедливост ни изпревари: Сарафов за убийството на Божанов

Видян 783 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратура закъсня с обвинението към Мартин Божанов с прякор Нотариуса. За съжаление уличната справедливост е по-бърза и ни изпревари. Това каза главният прокурор Борислав Сарафов, който влезе с екип от 21 прокурори от Върховна прокуратура, под ръководството на завеждащ отдел „Инспекторат“ на проверка на дейността на Софийската районна прокуратура.

"Имам своите критики и към Софийска градска прокуратура и в съвещанията, които сме провеждали многократно съм искал от тях по-бърза, по-активна и по-динамична работа по делото. За съжаление обвинението им към Мартин Божанов закъсня. За съжаление уличната справедливост е по-бърза и ни изпревари."

Сарафов подчерта, че от скандалите, които се генерират в Софийска районна прокуратура се вижда, че "именно тук е един от генезисите, където се руши постаментът на справедливостта".

"Ще ви припомня от моята дейност и моите изявления. Още при встъпването ми в длъжност поисках оставката на районния прокурор Невена Зартова. Назначих и ревизия на СРП и след резултатите от която поисках от Висшия съдебед съвет поисках да образува дисциплинарно производство срещу г-жа Невена Зартова. Междувременно както виждате продължиха да се генерират скандали и напрежение и се вижда, че именно тук е един от генезисите, където се руши постаментът на справедливостта. Има много десетки, стотици, хиляди достойни магистрати, прокурори, съдии и следователи. Но дори и 5-10-15 дела да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде под влиянието на някой лобист, това означава, че има огромен проблем и че се търгува със справедливост", коментира Борислав Сарафов.

Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци