Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане до Районен съд - Стара Загора за определяне на мярка за постоянен арест.

Свързани новини

01.03.2023 16:37

Ученик е хванат да превозва 57 афганистанци срещу 10 000 лв.

Видян 790 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем 18-годишен ученик, който на 28 февруари е подпомогнал 57 мъже - граждани на Афганистан да преминат незаконно страната. Това съобщават от държавното обвинение.
С ученика С.С. се свързало лице, което му предложило да превози мигранти от Карнобат до границата на България със Сърбия, срещу което щял да получи 10 000 лв.


Младежът се съгласил и за целта на 26.02.2023 г. двамата се срещнали. На ученика бил предоставен товарен автомобил, собственост на друго лице.
Афганистанските граждани се били договорили с каналджии в Турция да ги преведат през България с крайна точка границата със Сърбия срещу около 3000 евро или 3500 долара на човек.


Част от мигрантите платили сумите за трафика им на лица в Турция. С водачи достигнали до оградата на турско-българската граница и през тъмната част на денонощието с помощта на сгъваеми стълби и придружавани от каналджии преминали на територията на България. Вървели пеша около 3-4 дни и на 27.02.2023 г. достигнали до с. Крумово градище, общ. Карнобат, където към тях се присъединили и други мигранти. Така те достигнали до 57 души.


На 28.02.2023 г. около 2:00 ч. С.С. ги качил в товарната част на автомобила и отпътували по направление границата със Сърбия. Около 8:00 ч. на км 196 на автомагистрала Тракия автомобилът бил спрян от служители на Пътна полиция към ОД на МВР – Стара Загора. На шофьорското място бил ученикът. Той е неосъждан.
С постановление на наблюдаващ прокурор С.С. е задържан за срок до 72 часа.


Предстои прокурорът да внесе искане до Районен съд - Стара Загора за определяне на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо него.


В същото време в сряда откриха 26 нелегални мигранти без документи в товарното помещение на камион на магистрала Европа край Драгоман. Някои от мигрантите са откарани в болници. Те изглеждали видимо изтощени. Шофьорът на камиона е турски гражданин и е задържан.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец