В изявление от понеделник ФСБ съобщи, че атентатът е извършен от украинската гражданка Наталия Вовк, родена през 1979 г.

Свързани новини

22.08.2022 15:00

Убийството на Даря Дугина е извършено от украинката Наталия Вовк: Федералната служба за сигурност

Видян 3504 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) взривът на кола бомба край Москва в събота вечерта, при който загина журналистката Даря Дугина, е организиран и извършен от украинските тайни служби.

Дугина е убита на връщане от консервативен семеен фестивал в Московска област. Тя е дъщеря на антизападния писател и политически коментатор Александър Дугин. Подобно на баща си, тя е известна с гласната си подкрепа за руската военна офанзива в Украйна.

В изявление от понеделник ФСБ съобщи, че атентатът е извършен от украинската гражданка Наталия Вовк, родена през 1979 г.

По данни на ФСБ Вовк пристига в Русия с дъщеря си тийнейджърка на 23 юли и наема апартамент в сградата в Москва, където живее и жертвата.


В събота Вовк и дъщеря ѝ са присъствали на фестивала "Традиция", където Дугин е изнасял лекция, а дъщеря му е присъствала, съобщиха от ФСБ.


По-рано разследващите заявиха, че бомба е била заложена под джипа Toyota Land Cruiser Prado, с който Дугина е напуснала събитието. Според ФСБ Вовк е взривила бомбата с дистанционно управление и е убила Дугина, докато тя е шофирала по магистрала. В неделя тя заминава с дъщеря си за Естония.


От ФСБ допълват, че при влизането си в Русия Вовк е използвала автомобил с регистрационен номер от Донецката народна република, но при пътуването си в Москва го е заменила с казахстански регистрационен номер, а при преминаването си в Естония - с украински регистрационен номер.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец