Взривът, отнел живота на Даря Дугина, дъщеря на известния руски политически философ Александър Дугин, е бил причинен от бомба

Свързани новини

22.08.2022 09:38

Разкриха подробности за убийството на дъщерята на идеолога на Руския свят

Видян 1228 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Взривът, отнел живота на Даря Дугина, дъщеря на известния руски политически философ Александър Дугин, е бил причинен от бомба, прикрепена под джипа ѝ от страната на шофьора, съобщиха разследващите.


Според Следствения комитет на Русия взривното устройство е разкъсало управлявания от нея автомобил Toyota Land Cruiser в Московска област, близо до село Болшие Вяземи, в събота вечерта. Съобщава се, че автомобилът е принадлежал на баща ѝ.

 
"Вече е установено, че експлозивът е бил поставен под дъното на автомобила от страната на шофьора. Даря Дугина, която е шофирала, е била убита при удара", съобщи агенцията, като повтори, че според разследващите нападението е било умишлено и е било поръчково.
 
Разследващият комитет съобщи, че негови специалисти извършват оглед на местопроизшествието и че автомобилът е изнесен от мястото на инцидента, за да бъде допълнително изследван. "Възлагат се експертни оценки, включително биологични, генетични, химически и взривни експертизи", отбелязаха от агенцията и добавиха, че е получен запис от камерата на джипа, а служителите на правоприлагащите органи работят по идентифицирането на заподозрени и евентуални свидетели.
 
По-рано в събота вечерта Дугин, бащата на жертвата, изнася лекция на тема "Традиция и история" на семеен фестивал в Московска област. Дугина присъства на събитието. Според няколко доклада Дугин първоначално е планирал да напусне фестивала заедно с дъщеря си, но по-късно е решил да вземе отделна кола, докато Даря е взела неговата Toyota Land Cruiser Prado.


Дугин е известен с твърдите си антизападни и "неоевразийски" възгледи. Западните медии го представят като движеща сила зад ключови аспекти на външната политика на президента Владимир Путин. Въпреки репутацията си на Запад обаче, в Русия той никога не се е радвал на официална подкрепа от Кремъл и до голяма степен е смятан за маргинална фигура.

 
 Снимка: [Handout image/EPA/EFE]



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион