Свързани новини

30.06.2014 15:23

TV7 поиска фалит

Видян 1388 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ТV7 поиска от Софийския градски съд да бъде открито производство по несъстоятелност, обяви медията в официално съобщение. Причината са забавени плащания към доставчици.  Според  ПИК телевизията дължи 5 млн. лв. на агенцията на Бареков Ноу Фрейм. Една част от сумата е за предаването България без цензура.


"Информацията е вярна! ТВ7 е разпадната.. Пари няма. Сега пристъпвам към действия, за да защитя интересите и имуществото на фирмата ми. Потвърждавам, че Ноу фрейм през последните 2 години е работила без печалба за ТВ7", каза Бареков пред журналисти вчера.


Той съобщи още, че  изпълнителният директор Десислава Тошева е освободила почти всички журналисти от работа. Информацията бе потвърдена от вътрешни хора в медията. Според сайта Площад Славейков студията на TV7 ще бъдат запечатани до дни.  Близо 200 журналисти, редактори, оператори, осветители ще бъдат оставени без работа.  Някои от служителите разкриват, че от месеци не са получавали заплати. На журналистите е било съобщено, че последният им работен ден е неделя.


Миналия уикенд телевизионерите са били проверявани от охраната дали не изнасят от имуществото за милиони на медията. Голяма част от техниката, разположена в 4-5 халета, е закупена с пари по европрограми, което е посочено с лепенки върху апаратурата.


Според Площад Славейков в най-скоро време TV7 ще бъде превърната във филмов канал от типа на Диема, Кино Нова, Би Ти Ви Синема, Комеди, Екшън и пр. В програмата остават само новините. Още преди повече от седмица 19 минути първи  разкри, че плеймейтката водеща Николета Лозанова ще остане без работа.


А според предварителните планове на телевизията предаванията трябваше да излязат в лятна ваканция на 15 юли.


Напомняме, че официален представител на инвеститорите на TV7 до неотдавна беше фалиралият банкер Цветан Василев, а през последните десетина дни медията се опита да го брани в предаванията. По този повод Бареков издаде, че продуцентът и водещ там Мартин Карбовски е получавал хонорари по 140 000 лв. на месец. Евродепутатът намекна, че вероятно тази неадекватно висока за страната ни сума се дава, за да се пази гърбът на някого. Преди ден обаче Карбовски отрече тази информация.


"По повод господата Карбовски и Кошлуков, нека нашите отношения с тях да лежат на тяхната съвест. Те са ми под нивото, защото аз съм политик, а те са журналисти", реагира Бареков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни

Не е от съвсем лесните дни

Не е от съвсем лесните дни, все пак вторник е рязък по