Как свръхбогатите съхраняват своите суперавтомобили

Свързани новини

20.04.2024 16:50

Тв за $385 000, подово отопление, индивидуално осветление: Как свръхбогатите съхраняват своите суперавтомобили

Видян 3088 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гил Дезер има страхотна гледка от четириетажния си пентхаус на върха на 60-етажната си жилищна кула в Маями. Но милиардерът строителен предприемач не се интересува от гледката към Бахамите. Той предпочита да гледа през големите си вътрешни прозорци 11 от любимите си автомобили.

"От дневната ми се виждат две коли, от кухнята ми - още две, а от мъжката ми пещера - седем", казва Дезер, който е на 48 години, по време на видеоразговор със CNN, като предпочита да опише, вместо да покаже апартамента си. "За мен това е като колекционер на произведения на изкуството с Да Винчи: той не ги прибира в склада, а ги слага на стената."

Дезер казва, че неговата собствена Мона Лиза е един от трите му екзотични суперавтомобила: McLaren Speedtail, Porsche 918 и Bugatti Chiron, всеки от които струва над един милион долара. Ето защо, когато поръчва кулата, той помага за проектирането на централен асансьор, който издига автомобилите до лични, стъклени небесни гаражи.




За свръхбогатите автомобилни ентусиасти скромният гараж - традиционно утилитарен гараж и обект на крайградската мечта, откъснат от останалата част на дома - се е превърнал в ценна недвижима собственост, където шофьорите могат не само да съхраняват автомобилите си, но и да общуват с тях заедно с приятели съмишленици.

"Сега ги наричаме "галерии", а не гаражи", казва Греъм Харис, съдружник-основател в SHH Architecture and Interior Design в Лондон, едно от водещите в света дизайнерски студия за хора с високи доходи. "Всичко е свързано с драматизъм, театър, фон и подходящо осветление. Отмина времето, когато гаражът беше просто бетонен бункер."

Харис, чиито проекти включват реновирано имение на стойност 125 млн. паунда (158 млн. долара) на престижния лондонски площад Белгрейв, казва пред CNN, че гаражите се увеличават не само за да приютят разширяващите се колекции от автомобили (той завърши гараж за 26 коли в сутерена на нов дом в Западен Лондон), но и за да осигурят повече жилищна площ.

Тези суперлуксозни "мъжки пещери", които съчетават гаража и традиционното американско мазе, могат да включват модерни симулатори за автомобилни състезания с обгръщащи екрани или слушалки за виртуална реалност, както и сложни барове, боулинг пътеки в цял ръст, симулатори за голф и гигантски екрани за гледане на спорт.

"Много клиенти поръчват "стената" на Samsung (LED дисплей по поръчка), която може да бъде с всякакъв размер, с начална цена от 300 000 паунда (385 000 долара). Той създава невероятен фон за всяка сцена, която искате в гаража си", добавя Харис.

Материалите също се променят. Бетонните подове са пасивни; сега Харис поръчва ръчно излята смола, която може да бъде завършена във всеки цвят и предпазва автомобилните гуми, като същевременно отблъсква мръсотията или маслото. Осветлението може да бъде вградено в пода, за да подчертае автомобилите, така че да изглежда, че те почти плават.

 Въртящите се плотове в пода и сложните хидравлични стелажи позволяват лесно подреждане, преместване и излагане на автомобили, което е още по-удобно за всички вътрешни камериерки, механици или шофьори, за да се гарантира, че предпочитаният автомобил е на разположение във всеки един момент.

Харис ми изпраща снимка на гараж за 16 автомобила, който е създал "някъде в Европа". Вижда се през голям прозорец, който може да бъде замразен с натискането на един бутон, има под от смола и централна въртяща се маса с черен таван с висок гланц, предназначен да отразява автомобилите под него. От другата страна на стъклото кабинетът на клиента стои леко издигнат над гаража, със стени от коронован орех с шестоъгълни кожени панели и ръчно позлатени корнизи.

Всичко това е на един свят разстояние от функционалните пространства, които бащата на Дезер - Майкъл, използвал, за да съхранява автомобилите си, когато основал семейната империя за недвижими имоти. Приоритет за Майкъл, син на шофьор на автобус от Тел Авив, който се премества в САЩ на 21-годишна възраст, е просто да намери място за всички тях.
Кабинетът на клиента стои леко издигнат над гаража му, със стени от коронован орех с шестоъгълни кожени панели и ръчно позлатени корнизи.

 "Когато бях в пети клас, той имаше 85 автомобила и купи стара автокъща, за да ги съхранява", казва Дезер младши. В крайна сметка семейството купува изоставен търговски център в Орландо, където сега Майкъл съхранява повече от 1800 автомобила на стойност около 200 млн. долара в автомобилния музей на Орландо, част от увеселителния парк "Дезерланд".

Гил Дезер е възприел различен подход, като собствената му колекция от едва 32 автомобила е разделена между дома му в Хамптън и пентхауса му в Маями. Той иска да ги вижда и шофира през цялото време, потапяйки себе си и съквартирантите си в своеобразна автоиндустрия.

Сградата му, която беше завършена през 2017 г. на стойност 480 млн. долара, се нарича Porsche Design Tower и е една от първите подобни маркови жилищни сгради. Централният автомобилен асансьор, патентован като "Dezervator", направи кулата хит сред тези, които ценят уединението и сигурността. Лионел Меси се настанява в нея, когато подписва договор с футболния отбор на Дейвид Бекъм "Интер Маями" (въпреки че според Дезер по-късно футболистът се премества в къща "в средата на нищото", когато хиляди фенове започват да заграждат улицата пред сградата).

 Семейство Дезер е на път да започне изграждането на 62-етажната сграда Bentley Residences, също в Маями. Той ще включва дизайнерски решения от автомобилната марка, както и четири Dezervators и място за три или четири автомобила за всеки от 216-те апартамента, които ще имат и балконски плувни басейни и ще варират на цени от 5,5 млн. до 35 млн. долара.

"Бентли иска (разработката) да бъде продължение на автомобилното преживяване", каза Дезер. "Работим върху система, при която музиката, която звучи в колата ви, ще продължи, когато влезете в апартамента си".

Разбира се, би било лудост да си купите апартамент в кулата на Porsche или Bentley, ако не притежавате автомобил, но трябва ли да искате да гледате колите си по цял ден, за да живеете там? "В момента задавате много болезнен въпрос - каза Дезер и се засмя. "Около 5% от жителите са поставили сухи стени над прозорците (към гаража). Сестра ми има прекрасен апартамент тук и аз влязох там, а тя го беше направила и бях почти готова да я убия".
 


Източник: CNN



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей