Свързани новини

05.06.2009 14:49

Турция ужасена от антитурското говорене преди изборите за ЕП

Видян 1550 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция е ужасена от антитурското говорене на някои политически партии в европейските страни в предизборната кампания за европейските избори и ги обвини, че създават "атмосфера, разпалваща ксенофобията", предаде БГНЕС.


Турското министерство на външните работи съобщи в комюнике, че следи "с ужас думите и негативните изявления във връзка с присъединяването на Турция към ЕС" по време на предизборната кампания. То осъжда "лишените от съдържание формули", предлагани на Анкара, като тези за "общо икономическо пространство и общо пространство в областта на сигурността" или за "привилегировано партньорство", които според комюникето, в никакъв сручай не могат да заменят пълноправното членство в ЕС.
Генералният секретар на управляващата партия във Франция Ксавие Бертран се противопостави на митинг на 28 май на присъединяването на Турция в ЕС. "Ние казваме "не" днес, "не" утре, "не" другиден", заяви той. Френският президент Никола Саркози също е против присъединяването на Турция към ЕС и предлага формулата на привилегировано партньорство между съюза и Турция. Тази формула се подкрепя и от германския канцлер Ангела Меркел. "Турция отхвърля тези изявления, които не могат да бъдат считани за доброжелателни", уточнява турското външно министерство и допълва, че "повторното използване на тези думи в предизборна кампания може да въведат в грешка европейските избори и най-вече да създадат атмосфера, разпалваща ксенофобията".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак