Свързани новини

03.12.2012 13:43

Турският тв сериал у нас завлече сума българи

Видян 5653 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турският сериал Ездачи – първият комшийски, сниман у нас, се превърна в пирамида, проплакаха пред 19’ участници в реализирането на продукцията. Според тях с пари са завлечени сума българи, които са работили за сапунката, давали са под наем услуги и имущество за нея или са имали каквито и да било отношения с прехваления лично от министъра на културата Вежди Рашидов проект.


Той беше анонсиран от него като манна небесна за киностудията в Бояна и за родните кинаджии. Министърът покани журналисти в първия ден на лятото, за да ги запознае с режисьора на Ездачи Сердан Акар и един от продуцентите му Мухарем Гюлмез. Трябваше да се заснемат 78 серии. Министърът подписа даже и специална междуправителствена спогодба за сериали. Нали всичко друго в отношенията ни с Турция е изяснено и е наред – примерно 20-те милиарда на тракийците, та опряхме до телевизионните сапунки.


 Що се отнася до Ездачи като първа лястовичка на междукомшийската дружба и сътрудничество, чухме какви ли не суперлативи: че бил супер скъп продукт, който щял да излее нечувани инвестиции у нас, че бил не балкански, не европейски, ами направо световен по отношение на „визуалните и драматургичните си качества” и какви ли не врели – некипели.


Горчивата истина обаче е много по-различна. Заснети са две серии. Което е около една-четиридесета част от предварително обявеното. Парите на хората, наети по различни дейности започнали да се бавят от самото начало. Накрая турците дим да ги няма. Само дълговете останали. Така за комшиите демото на бъдещия им сериал е излязло на практика почти без пари. С министерската дума напред...


Кои са губещите от тази галимация? Завлечени са работници и служители, наемодатели и всеки друг, който е имал неблагоразумието да повярва в каузата на българо-турските сериални отношения. С други думи Ездачи се оказва истинска пирамида.


Вероятно в Турция, която е известна със своята полицейщина и с диктаторския си тип управление от ислямисти такива работи не биха се простили. В България обаче явно ще се мине с пиене на една чаша студена вода.


Вместо да се притесни, министър Рашидов реши да изкара цялата седмица в Италия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв