Министерството на туризма раздаде на церемония късно снощи Годишните награди в туризма – 2022

Свързани новини

14.12.2022 13:23

Туризмът в съвременния свят е основата, без която не могат да се развиват и останалите сектори: Радев

Видян 1262 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на туризма раздаде на церемония късно снощи Годишните награди в туризма – 2022. Голямата награда беше връчена от президента Румен Радев. :

Победителите във всички категории – 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини, както и голямата награда „Изборът на българите“, получиха традиционната статуетка, символ на страната ни – българската роза, изработена от Димитър Германов. 64 000 души гласуваха онлайн на специалния сайт за наградите за над 115 участници във всички раздели.

Президентът Румен Радев връчи наградата в главната категория - „Изборът на българите“ на „Исторически парк“, село Неофит Рилски, град Варна. Той заяви:

"Туризмът в днешния отворен свят не е само забавление, почивка, приятно прекарване на времето, не е просто част от икономиката. В България туризмът е съществена част от икономиката. Цифрите растат бързо, но вече 12-15% от БВП са от туризма. Но не това е най-важното! Туризмът в съвременния свят е основата, без която не могат да се развиват и останалите сектори от обществено икономическия живот".

Община Ардино завоюва Първо място в категория „Туристическа дестинация“. Фестивал „Дефиле на младото вино“, Съвет по туризъм в Пловдив бе отличен в категория "Специализиран туризъм".

"Туристическа община 2022" е община Ветрино.

Министърът на туризма Илин Димитров присъди специални награди за международно признати постижения и устойчиво развитие в туризма в България. Той заяви:

"През 2022 година българският туризъм показа истинска воля за живот и изплува след тежките дни. Показа, че "криза" означава и "възможност". Един от показателите колко успешно е едно министерство и работата му е броят туристи, които ни посещават. А за 2022 година те са почти на нивото на 2019-а".

Награда за принос в позиционирането и популяризирането на Бранд "България" получиха климатологът проф. Георги Рачев и журналистът Николай Василковски.

Фотографът Владислав Терзийски получи специалната награда за дългогодишни последователни усилия в популяризирането на красотата на дестинация България получи.

Една от наградите в категориите за медии връчи генералният директор на Българското национално радио Милен Митев, който изтъкна тяхната роля:

"Нашата роля, като разказвачи, би могла да бъде от огромно значение за българския туризъм и за нашата родина. Вярвам, че имаме нужда от повече добри новини. Вярвам, че българският туризъм може да бъде генератор на такива добри новини и съм уверен, че ние, медиите, ще сме тук, за да разказваме всички тези хубави истории".



Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -