Министърът на финансите Людмила Петкова подчерта, че изчисленията са направени на база на действащото законодателство и без предложените от служебния кабинет приходни мерки, които са в промените в данъчните закони. Те обаче не срещнаха политическа подкрепа:

Свързани новини

27.04.2023 15:52

Тристранката отхвърли проектобюджета за 2023

Видян 1016 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тристранният съвет не успя да постигне съгласие по държавния бюджет и бюджетите на НЗОК и държавното обществено осигуряване (ДОО). НСТС не постигна се споразумя по нито един проект.


"Бяха обсъдени най-важните закони, които имат отношение към 2023 г. - ДОО, бюджета на НЗОК и държавния бюджет. Имаше общ подход - всички приходи и разходи са планирани на база действащото към този момент законодателство, без въвеждането на политики. Те представляват моментна снимка в рамките на държавата в резултат на действия от миналата година, които имат изражения върху финансите към този момент", заяви социалният министър Лазар Лазаров след края на заседанието.


“В изказаните предложения и мнения от страна на социалните партньори се съдържаха предложения, свързани с промяна на параметри и провеждане на една или друга политика. Ние, от страна на служебното правителство, отговаряме, че това трябва да бъде направено от редовно правителство и управляващо мнозинстово”, изтъкна още той.


По думите му в ДОО се предлага осъвременяване на пенсиите с 12%. Средната пенсия ще бъде вдигната с 16,7%. Предвидените ръстове на пенсиите изпреварват прогнозираните равнища на инфлацията, посочи още социалният министър. Той увери, че няма замразяване на социални плащания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.