Свързани новини

12.08.2021 11:17

Трябват промени и в служебното правителство: енергетиката, транспорта, туризма

Видян 6792 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако парламентът не успее да сформира правителство и с третия мандат, даден от президента, което изглежда доста вероятно,служебното правителство не продължава автоматично работа. Президентът наново трябва да значи такъв кабинет. Същият ли обаче да бъде съставът му? Отговорът е категоричен: НЕ. Това, което допусна да се разиграе пред очите му министърът на енергетиката с рекордните цени на тока за бизнеса, при това в полза на ТЕЦ-овете на Ахмед Доган и на групата около консултанта Ковачки, няма как повече да се търпи. Безпомощността, волна или неволна, не върши работа на никого, най-малко на потребителите, особено в преддверието на инфлационна криза, но и политически на президента, комуто предстои нелека кампания с много врагове и твърде малко истински приятели. Няма повече място в кабинета и министърът на транспорта. Само провалът с екостикерите, за които държавата предварително наля 6 милиона във фирмите на депутата Кънев, вдигнаха цените на прегладите с 20 лв. в страна, където 80 % от 3,7 млн. автомобила са с реална цена до 200-300 лв. по статистика, пък на всичко отгоре и тази система не работи, е достатъчна причина да бъде незабавно уволнен. Батакът в Български пощи и финансирането на олигархични издания през него без никаква сметка е още една основателна причина. Нищо от тези неща не е случайно, както и още куп мотиви да бъде незабавно отстранен. Няма място в туризма сегашната г-жа министър. Браншът вече неколкократно поиска оставката й, защото тя просто не се справя на поста. А заради напъните й и лъжите, че имаме прекрасен сезон, допуснахме поредната коронавирусна вълна, придошла от допускането без всякакъв контрол на украинци, молдовци и всякакви такива туристи от държавите с най-нисък процент ваксинация не само в Европа. Тотална е маркетинговата безпомощност на министъра при условия, каквито никога преди не са били толкова благоприятни за България, но които преподавателката в нещото, наречено


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 13.08.2021 10:47

    Министрите на транспорта, енергетиката, туризма и земеделието са тотален провал с вид на обслужващ нечий персонал. Защо Радев сложи такива тъмни субекти на такива важни места?

  • 005 иВан Гог-ов 12.08.2021 20:41

    А на т.н. "Министерство на ЗЕМЕБЕЗДЕЛИЕТО, горите и храните" ??? Там се крадат над 75% от еврофондовете и държавните супсидии!!!! И всички се правят на гламави и не го "виждат", щоти има и за тях ''попарка''?!?

  • 004 Anonimen 12.08.2021 15:14

    Още в началото на 90-те при създаването си Търг.лига веднага започва да вкарва лекарства за Пирогов /?/ и е разследвана за невнасяне в хазната на големи суми, как се е оправила е ясно на всички, но непрекъснато израства в пазара и печалбите си. Това е фирма, на чело с нейния собственик, който е в състояние да корумпира всеки, дори и на най-високо ниво стига целта да оправдава средствата. Кой и срещу колко е набутал казуса с болницата на самия Президент остава да се разгадае. Собственикът с дебело партизанско потекло си живурка в Швейцария и от там си дава нарежданията, а тук хората са се видяли в чудо от хаоса в МЗ и огромното доплащане за здравни услуги поради точно такива корумпета и лобисти

  • 003 Слава 12.08.2021 13:26

    Ами здравният?! Заигравките му с Чайкафарма случайни ли са?

  • 002 Anonimen 12.08.2021 12:29

    Докараните от села и паланки ВОЕННИ трябва НЕЗАБАВНО да бъдат махнати, защото те са също част от нечий проект? Нали не вярваме, че едни хора ходят по България и питат всеки срещнат ВОЕНЕН иска ли да е президент или поне министър - председател? А да, забравихме, че първо питат"МАСОН ЛИ СИ"!??

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните