Свързани новини

13.12.2010 13:46

Три нови влака тръгват в метрото

Видян 1648 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три нови влака на метрото бяха пуснати в експлоатация вчера на официална церемония. Министър-председателят Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова символично въведоха в експлоатация първото от трите нови метровлакчета от станция Младост-1. С тях в пиков час интервалът между мотрисите ще се намали от 4 минути на 3 - 3.5 минути. Новите влакове са с капацитет 1150 души. Машините имат и с 25 на сто по-нисък разход на енергия, се казва в информация на пресцентъра на Столичната община.


Преди това двамата направиха проверка на строителството на метростанцията на столичния булевард Цариградско шосе. Тя е част от разширението на първия метродиаметър. Намира се в участъка Младост 1- бул. Цариградско шосе, който е с обща дължина 2,5 км.


„Виждате - хиляди подземни паркинги за хиляди коли. Метрополитен във всички посоки. Спортни зали. Южна дъга. Това струва много ресурс, но той ще ни се върне”, каза при старта на новите мотриси Борисов.


Йорданка Фандъкова съобщи, че се предвижда да бъде построен Нов национален стадион до летището в София. Тя поясни, че теренът за новия стадион ще бъде в близост до последната метростанция. Това ще стане след като бъде удължен маршрутът на метрото от  Цариградско шосе до летището. По думите на кмета на София така ще се реши проблемът с ежеседмичните задръствания, причинени от масови прояви на Националния стадион Васил Левски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог