Трансграничното нападение в Белгород

Свързани новини

23.05.2023 14:34

Трансграничното нападение в Белгород е причина за "дълбока загриженост": Кремъл

Видян 897 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че трансграничното нападение в руската област Белгород в понеделник е причина за "дълбока загриженост".

"Разбира се, случилото се вчера предизвиква дълбока загриженост", заяви Песков на редовния си брифинг с журналисти във вторник, предаде CNN.

    "Това още веднъж потвърждава, че украинските бойци продължават действията си срещу нашата страна. Това изисква големи усилия от наша страна. Тези усилия продължават, както и специалната военна операция, която се провежда, за да се предотвратят подобни прониквания в бъдеще", каза той.

Докато Песков нарича групата или групите, преминали в Русия, "украински бойци", за нападението претендират "Легион "Свобода за Русия" и "Руски доброволчески корпус" - група антипутински настроени руски граждани, съюзени с украинската армия.

    "Това са украински бойци, от Украйна. В Украйна живеят много етнически руснаци. Все пак те са украински бойци", заяви Песков.


Бойците, участвали в последния трансграничен рейд, са напълно унищожени, съобщи по-късно Министерството на отбраната в Москва. От там твърдят, че Украйна прибягва до тероризъм след поражението в Артьомовск, Бахмут.


Министерството съобщи, че украинско националистическо подразделение е преминало границата след интензивен артилерийски обстрел на международен контролно-пропускателен пункт, както и на редица граждански обекти в Грайворонски район на Белгородска област.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за