За повечето знаменитости обаче подобна снимка е синоним на поражение

Свързани новини

25.08.2023 14:39

Тръмп стана първият US президент с портрет на задържан

Видян 1076 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като стана първият американски президент с повдигнато обвинение, Доналд Тръмп стана и първият с портрет на задържан, съобщи АФП. Тръмп, който е кандидат на републиканците за президентските избори през 2024 г., досега успяваше да избегне процедурата по заснемане.

Много известни личности имат полицейски фотографии (англ. mugshot) от задържането си - сред тях са Ал Капоне, Джейн Фонда, Хю Грант. Сред най-известните подобни портрети в историята е този на О Джей Симпсън, задържан от полицията на Лос Анджелис по подозрение в убийството на бившата си съпруга и приятеля ѝ. Седмица по-късно снимката на Симпсън стана корица на сп. „Тайм”. Днес тя може да се срещне върху тениски и електрически китари.

Американската актриса Джейн Фонда все още продава на сайта си дрехи и чаши за кафе с портрета си от задържането през 1970 г. Тогава тя е задържана на летището в Кливланд за трафик на наркотици. Впоследствие обвинението е оттеглено, тъй като анализът показва, че в куфара ѝ има витамини. Фонда използва случая да заеме провокативна поза. „Имах много полза от този арест”, споделя актрисата пред „Лос Анджелис Таймс” през 2018 г. По време на задържането тя се връща от Канада, където е произнесла реч срещу войната във Виетнам.

За повечето знаменитости обаче подобна снимка е синоним на поражение. Тайгър Уудс трудно може да бъде разпознат на своята, след като беше задържан в Калифорния през 2017 г. Уудс беше заспал в колата си. Тогава състезателят по голф обясни, че е бил под въздействие на болкоуспокояващи, но подутото му лице и наболата брада не изглеждаха като част от проблеми с гърба.

Актьорът Ник Нолти, задържан през 2002 г. след шофиране под влияние на анестетик, също не изглеждаше като човек, обявен десет години по-рано за „най-сексапилният мъж в света”. Актьорът Хю Грант влезе в хрониката след задържане през 1995 г. за непристойно поведение.

Доналд Тръмп стана първият бивш президент, чиято снимка фигурира в базата данни на американската полиция, но далеч не е първият политик, влязъл в нея. Джон Едуардс, кандидат на вътрешните избори на демократите през 2008 г., беше задържан през 2011 г. по подозрение за присвояване на средства от кампанията с цел да скрие изневярата си. Губернаторът на Тексас Рик Пери е сниман с широка усмивка на полицейския си портрет през 2014 г. при задържане за злоупотреба с власт. Впоследствие обвиненията срещу него бяха оттеглени.

Доналд Тръмп вече публикува полицейския си портрет от задържането в социалните мрежи с призив, приканващ привържениците му да дарят средства за кампанията му.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -