Свързани новини

12.11.2017 09:31

Тръмп: Хейтъри и глупаци ме критикуват за Русия

Видян 1685 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кога всички онези хейтъри и глупци ще проумеят, че да имаш добри отношения с Русия е добро нещо, а не лошо нещо? Искам да реша проблема със Северна Корея, Сирия, Украйна, тероризма и Русия може много да помогне. Този коментар направи в „Туитър” американският президент Доналд Тръмп ден, след като се срещна с колегата си Владимир Путин във Виетнам.


Той припомни, че и неговият опонент от миналогодишния вот Хилари Клинтън е декларирала желание за по-добри отношения с Москва, а предшественикът му на поста Барак Обама е имал „нулева химия с Путин”.


В канонадата си от туитове американският държавен глава не подмина и темата „Северна Корея”, която беше основна в неговата 11-дневна азиатска обиколка. По думите му китайският държавен глава Си Дзинпин се е съгласил да затегне санкциите срещу КНДР.


Пекин е единственият голям съюзник на Пхенян и ограничение на търговията между двете страни би могло сериозно да разклати режима на Ким Чен-ун, който направи серия ядрени и ракетни изпитания. "Китай би могъл да реши този проблем лесно и бързо", заяви Тръмп.

Верен на себе си, той не пропусна да атакува севернокорейския лидер лично: "Защо Ким Чен-ун ме обижда, като ме нарича "стар", когато аз НИКОГА не бих го нарекъл "нисък и дебел"? А аз толкова се старая да бъда негов приятел - и може би някой ден това ще се случи!"


Американският президент предложи услугите си за разрешаване на спора в Южнокитайско море. Няколко държави претендират за контрола на малки, но богати на ресурси острови и опасенията са, че това може да подпали военен конфликт: "Ако мога да помогна с посредничество или арбитраж, моля уведомете ме. Аз съм добър медиатор и добър арбитър", каза той в началото на срещата си в Ханой с виетнамския президент Чан Дай Куанг”.


Той обеща „грамаден” обем на търговия с азиатската страна.

Източник: бТВ



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,