От дружеството напомниха, че крайният срок за подмяна на уредите е началото на 2027 г

Свързани новини

08.04.2022 11:52

Топлофикация Габрово: С уредите с дистанционен отчет клиентите заплащат единствено ежемесечната реална консумация на енергия

Видян 945 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Монтирането на уреди с дистанционен отчет на топлинната енергия, освен задължително условие след приетите промени в Закона за енергетиката от март 2021 г, е и удобство за клиентите. С тях може да се контролира количеството използвана енергия. Устройствата спестяват време, усилия и средства на потребителите. Чрез възможността за снемане на показанията от разстояние се предоставя прецизно отчитане." коментираха от "Топлофикация Габрово". От дружеството напомниха, че крайният срок за подмяна на уредите е началото на 2027 г.




"След края на отоплителния сезон ще бъде предприета масова подмяна на индивидуалните устройства. Към момента уредите, които се използват от домакинствата в града, са изпарителни ампули, които са спрени от производство. Това означава, че след годишния отчет, за да бъдат изготвени изравнителните сметки, следва да се спазят законовите изисквания, според които новите уреди, които се монтират, трябва да бъдат с възможност за дистанционен отчет." уточниха от "Топлофикация Габрово".




"С уредите с дистанционен отчет клиентите плащат 100% реални сметки. Отпадат прогнозните и изравнителни. С монтирането на "умните" устройства не се налага след края на отоплителния сезон инкасаторите да извършват отчета на определените дати. Топлинните счетоводители извършват отчитането от разстояние." заявиха от дружеството.




"Модерните устройства с възможност за снемане на показанията от разстояние следва да са одобрени от фирмите, извършващи дялово разпределение в сградите. В противен случай уредите могат да се окажат неработещи и да не се засичат правилно показанията." посочиха от централата.




От "Топлофикация Габрово" уточниха, че за преминаването към дистанционен отчет е нужно в сгради етажна собственост да бъде взето решение на Общо събрание, с мнозинство от 2/3 от живущите. "След това упълномощен представител подписва договор за месечен отчет с топлофикацията. Представители на дружеството извършват монтаж на дистанционни уреди за дялово разпределение." уточняват от топлофикационното предприятие.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв