Пристигналите в четвъртък сутринта на мястото на инцидента полицаи и паркови рейнджъри стигат до заключението, че едно от най-известните дървета във Великобритания е било отсечено с моторен трион.

Свързани новини

29.09.2023 18:00

Тийнейджър е арестуван за отсичането на "дървото на Робин Худ"

Видян 668 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британската полиция е задържала 16-годишен заподозрян за отсичането на емблематичното дърво Sycamore Gap в националния парк Нортъмбърланд в Англия. Дървото, за което се смята, че е на около 300 години, е известно и като "дървото на Робин Худ", след като участва в едноименния филм от 1991 г. с участието на Кевин Костнър.

В четвъртък следобед полицията на Нортумбрия съобщи, че е арестувала тийнейджър във връзка с инцидента. Започнато е дело за нанесени щети и заподозреният е задържан.

Властите отбелязаха, че разследването все още е в начален етап.


Инспекторът Кевин Уоринг се обръща към обществеността с призив да предостави информация за разрушаването на "световноизвестната забележителност". Той описва инцидента като предизвикал "значителен шок, тъга и гняв в цялата местна общност и извън нея".

Пристигналите в четвъртък сутринта на мястото на инцидента полицаи и паркови рейнджъри стигат до заключението, че едно от най-известните дървета във Великобритания е било отсечено с моторен трион.


Яворът, израснал край Адриановата стена от римската епоха, е обявен за дърво на годината в конкурс, организиран от организацията Woodland Trust през 2016 г.

Описвайки отсичането, генералният мениджър на Националния тръст Андрю Поад заяви, че му е трудно да "види логиката" зад този акт, наричайки дървото "част от ДНК-то на този район". Благотворителната организация за опазване на културното наследство вече обяви, че ще събере семена и ще вземе резници от отсеченото дърво. Поад също така отбеляза, че "пънът може да се опита да порасне отново", признавайки обаче, че "няма да е същият".

Тони Гейтс, главен изпълнителен директор на Националния парк Нортъмбърланд, заяви, че "вече има много добри идеи от общността и затова трябва да бъдем отворени и да ги чуем".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак