Дебютната колекция на Ope включваше екстравагантни волани и елементи с пайети, които подчертават тялото.

Свързани новини

12.11.2023 08:00

Тези нови модни колекции са разработени от AI

Видян 30437 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Когато Revolve и Maison Meta, творческа агенция, ориентирана към изкуствения интелект, се обединиха за първата Седмица на модата с изкуствен интелект през април тази година, обещанието винаги беше, че онлайн търговецът на дребно ще превърне дрехите от трите най-добри колекции, представени в конкурса за дизайн, който се проведе по време на модната седмица, във физически продукти - и ще ги продава.

Тази първа капка е тук.

Първоначалната версия включва 12 артикула, вариращи от плисирана рокля от тафта за 1598 долара до топ с едно рамо за 228 долара. Всички те са проектирани с помощта на генеративен изкуствен интелект и са произведени от Revolve. Някои от артикулите са доста традиционни като облекло, например червена минипола или кожен тренчкот в цвят шам фъстък.


Други обаче демонстрират пренебрежението на изкуствения интелект към стандартните конструкции на дрехите, като например блуза с пайети в тъмносиньо с ръкави от сатен и форма на болеро, която изглежда така, сякаш би покрила гърдите на притежателя си само в дигитален свят без вятър и движение.


 Две от отличените колекции са дело на дизайнери без моден опит. Спечелилият първо място Хосе Сабрал, който нарича новата си марка Paatiff, има образование в областта на архитектурата, както и спечелилата второ място Матилде Мариано, чиято марка се нарича Molnm. И двамата са от Португалия. Последният победител, който се казва Opé Stylestar - което е и името на марката му, Opé - е роден и израснал в САЩ и е работил в Betsey Johnson, преди да стане стилист.

Целта е да се даде възможност на победителите да създадат марки, които да управляват самостоятелно, ако решат, каза Сирил Фоарет, основател и творчески директор на Maison Meta.


Победителите разработиха своите колекции с помощта на генераторите на изображения с изкуствен интелект Midjourney и Stable Diffusion, а в някои случаи и с редактиране във Photoshop. Според Нима Абаси, партньор в Maison Meta, за да изработят физическите облекла, всеки от тях е прекарал известно време с екипа на Revolve в Лос Анджелис, работейки върху разработването на продукти и снабдяването с материали. Компанията Revolve сама се е заела с производството.

"Технологията е голямо конкурентно предимство за Revolve", казва Майкъл Менте, съосновател и съизпълнителен директор на компанията, в съобщение за пресата. "Чрез изкуствения интелект ние можем да изследваме новопоявили се дизайнери, марки и тенденции, които сме известни с това, че предоставяме по уникален начин."




Сабрал е "нетърпелив да сподели уникалната си визия, която свързва световете на архитектурата, модния дизайн и технологиите", казва той в изявление за Revolve.


 Модата е сред многото индустрии, които бързат да проучат начините, по които новите инструменти на генеративния изкуствен интелект могат да бъдат полезни. Поради способността на технологията бързо да генерира висококачествени изображения, дизайнът е едно от приложенията, където тя може да има най-голямо въздействие. Марки като Collina Strada и Heliot Emil са сред тези, които вече тестват инструментите.

Но според Абаси един от ключовите изводи от Седмицата на модата с изкуствен интелект е, че технологията може да позволи и на хора, които не са непременно обучени в областта на модата, да създават иновативни дизайни.

"Нужна е визия, креативност и след това трябва да се научат инструментите", каза той.


Revolve и Maison Meta вече се подготвят за следващата Седмица на модата на AI, която ще се проведе в две части: Първата ще се проведе от 16 до 19 ноември в рамките на фестивала PhotoVogue в Милано, а във втората събитието ще се завърне в Ню Йорк от 30 ноември до 1 декември.

Revolve отново ще произвежда артикули от печелившите колекции на конкурса за дизайн като физически облекла, макар че според Maison Meta ще бъдат избрани не трима, а петима победители.


 На водещата снимка: Дебютната колекция на Ope включваше екстравагантни волани и елементи с пайети, които подчертават тялото.


 Източник: CNN


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да