Кой точно обаче е властта в него не е ясно, тъй като членовете му се събират 4 пъти, без да могат да съставят мнозинство или да си изберат председател. След отказа на БСП да участва в Сглобка с ППДБСС, след напускането на 1 съветник, впоследствие пребит, от Възраждане, което попречи и на пропутинистите да се коалират с проевропоатлантиците, както сториха във Варна, ГЕРБ остава единствения шанс за сформиране на болшинство в СОС.

Свързани новини

12.12.2023 14:51

Терзиев забранил чиновници да се подчиняват на „спасителите”

Видян 16519 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гръм в Рая! До софийското чиновничество е достигнала неформална заповед на кмета Терзиев, която по висшите етажи може и да е формализирана, преди да се изпълняват нареждания и разпореждания на Борис Бонев или Андрей Зографски, да се докладва в кабинета на Терзиев и чак след одобрение от него, да се вземат предвид и евентуално да се изпълняват.


На Московска 33 още от деня след втория тур на изборите – 6 ноември, „спасителите” са като хвърковата чета, която обяснява и нарежда различни работи, а до момента някои от служителите ги смятат и за закон и ги изпълняват. Независимо, че съветниците в София са 61 и те, за разлика от кмета, неговите заместници и директорите на дирекции в общината, нямат преки ръководни правомощия върху администрацията. Единствено могат да участват с предложения за решения и с гласувания в местния парламент - Столичния общински съвет.


Кой точно обаче е властта в него не е ясно, тъй като членовете му се събират 4 пъти, без да могат да съставят мнозинство или да си изберат председател. След отказа на БСП да участва в Сглобка с ППДБСС, след напускането на 1 съветник, впоследствие пребит, от Възраждане, което попречи и на пропутинистите да се коалират с проевропоатлантиците, както сториха във Варна, ГЕРБ остава единственият шанс за сформиране на болшинство в СОС.


Мария Пенчева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително