"Това, което ние правим, където наистина има поведение диференцирано спрямо Австрия, това са проверките на Агенция "Митници", където всички товари от и до Австрия минават пълния набор от проверки, освен през БАБХ, минават през проверка на рентген и ако се установи проблем там, минават и през ръчна проверка на товарите.

Свързани новини

10.01.2024 15:53

Текат проверки сигурно в 500-600-700 фирми: Асен Василев

Видян 462 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев каза, че проверките в "Била" и ОМВ не са насочени срещу австрийския бизнес. Проверките в тези две вериги са по линия на обезпечителни мерки за бюджета. Според думите му текат проверки в още над 500 фирми.

"Натиск не се оказва, текат проверки сигурно в 500-600-700 фирми в страната в момента. Снимали сте две австрийски и сте решили да четете повече, отколкото има. Знаете, че специално във всички хранителни вериги с влизането на обезпечителните мерки, които са за събираемост от 1 януари, на българския пазар, не само на международното движение на стоки, има засилено присъствие в абсолютно всички хранителни магазини, както и други обекти, където има стоки с висок фискален риск, както и при производителите на такива стоки", уточни той, предаде БНТ.

Вицепремиерът заяви, че специфични проверки на стоки се правят по отношение превозите от и към Австрия по външните граници по искане на Виена и там самите проверки отнемат повече време, което е предизвикало известно напрежение.

    "Това, което ние правим, където наистина има поведение диференцирано спрямо Австрия, това са проверките на Агенция "Митници", където всички товари от и до Австрия минават пълния набор от проверки, освен през БАБХ, минават през проверка на рентген и ако се установи проблем там, минават и през ръчна проверка на товарите.

 Това е по искане на австрийската страна за засилени проверки на товари от и до Австрия. Създаде известно напрежение на границата, тъй като знаете, че количеството рентгени са ограничени, имаме предвидено в бюджета тази година да увеличим значително количеството рентгени, но само по външните граници на ЕС, тоест на "Капитан Андреево" в момента от 10 ленти за ТИР-ове имаме рентгени само на 2 от лентите. Трябва да подсигурим всички останали".

Василев коментира и дали ще бъде вицепремиер след ротацията. Той заяви, че Денков и Габриел ще решат, а за ротацията, че лидерите трябва да имат думата при евентуални промени в състава.

    "Вижте, съзадаването на един кабинет означава, че той трябва да получи парламентарна подкрепа. За да получи парламентарна подкрепа, това означава депутатите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да подкрепят въпросния кабинет. Това минава през дискусии между премиера, който ще води този кабинет, който, разбира се, трябва да може да подбере екип, минава през дискусии и с партиите, от които се иска парламентарна подкрепа, както стана и предишния път.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот