Свързани новини

18.09.2020 13:09

Цвета, парламентът не ти е Партиен дом на ГЕРБ: Мая

Видян 3452 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Цвета Караянчева разглежда парламента като бащиния, като партийната централа на ГЕРБ, в която тя казва кой ще влиза и кой не, без оглед на правилника за дейността на работата му. Караянчева, в своята паник атака вчера прекрати заседанието на Народното събрание, изпрати НСО да изхвърли и извлече жени, момичета и мирно протестиращи граждани и днес премести деловодството на Народното събрание в старата сграда, за да нямат връзка гражданите с депутатите.


Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Лице в лице“.


Тя призова Деница Сачева и Цвета Караянчева да не говорят от името на майките на деца с увреждания и посочи, че самата тя никога не си го е позволявала. Майките на децата с увреждания имат достатъчно силна позиция и могат добре да я отстояват, каза Манолова.


Тя призова социалният министър да не лепи етикети на протестиращите и на хората с увреждания, а да направи необходимото за достъпност на средата, така че хората с инвалидни колички да могат да влизат включително и в службите за социално подпомагане.


Председателят на „Изправи се.БГ“ категорично заяви, че Караянчева трябва да е еталон за върховенството на правото, особено в деня, в който Европейската комисия втвърди тона към България заради липса на върховенство на закона.


С разпореждането си вчера председателят на парламента наруши Конституцията и три закона – Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за НСО и правилника за работа на Народното събрание. Това се случи в деня, в който Еврокомисията зададе 29 въпроса на България за корупцията и спазването на законите и предупреди, че страните, в които е застрашено върховенството на правото, могат да останат без евросредства, подчерта Манолова.


Тя повтори тезата си за оставка на Цвета Караянчева след силова саморазправа на гардове на НСО с граждани и майки снощи.


Манолова допълни, че вчера 12 гарда от НСО са извлекли, блъскайки и бутайки, десетина жени, майки, млади момичета и мирно протестиращи граждани. По разпореждане на Караянчева, тъй като тя стопанисва сградата на Народното събрание, уточни Манолова и каза, че девет от гардовете са извличали хората, докато трима служители на НСО са снимали с телефоните си случващото се.


По думите й реакцията на Караянчева беше за да предпази Борисов в паниката му. Той вече се страхува и от жени, майки, момичета и мирно протестиращи граждани, каза Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към