Свързани новини

12.01.2017 15:47

ЦРУ след Тръмп: CNN предава fake news

Видян 2093 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Публикуваният в някои американски медии доклад, че Русия уж разполагала с компромати за новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, не е съставен от спецслужбите на САЩ, се казва в разпространена снощи декларация на директора на националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър, цитирана от "Ройтерс" и ТАСС.



С тази декларация ЦРУ де факто подкрепи изразеното по-рано на среща с журналисти мнение на президента Тръмп, който нарече разгласилата поредна неистинка новина телевизия CNN, че тя пуска fake news или фалшиви новини.



Малка буря избухна в световните медии,след като човекът, който идната седмица влиза в Белия дом призова журналист от тв канала, отявлено истеризиращ покрай кампанията и загубата на Хилари Клинтън, която е и спонсорирана от бизнесгрупата-собственик на медията, да мълчи и лепна етикет на самата телевизия. Малко, особено в България, са онези, които показаха и разказаха, че Тръмп неколкократно помоли представителя на CNN да не прекъсва и да не надвиква своя колега от друга медия, на която избраният президент беше дал думата за задаване на въпрос.



 Телевизията лансира поредна шпионска драма около Тръмп и затова беше много важноу, че директорът отбеляза, че спецслужбите на САЩ не потвърждават достоверността и не строят никакви предположения на тяхна основа. Освен това Клапър изразил пред Тръмп безпокойство от публикациите и двамата се съгласили, че подобни слухове "нанасят вреда на националната сигурност". Което потвърждава не само предишни думи на Тръмп, но и на говорителя на Кремал Дмитрий Песков.



Междувременно американският сайт Бъзфийд (BuzzFeed) публикува във вторник вечерта цялото въпросно 35-странично досие, като се аргументира, че американците "трябва да направят собствени изводи за обвиненията срещу новоизбрания президент". Тръмп нарече изнесеното в сайта "куп боклуци". Резюмета публикуваха и други американски медии, като спестиха повечето подробности за уж събраните от Русия компромати срещу Тръмп, защото те не могат да ги потвърдят.



Според NBC докладът с "руските компромати" срещу Тръмп, проникнал в медиите, е бил подготвен от неговите политически противници. Телевизията цитира собствени източници, според които "документът съдържа очевидни грешки", и констатира, че американските власти не са работили над него.


Вчера авторитетният Уолстрийт джърнъл съобщи, че автор на т.нар. секретно досие за уж събраната от Москва компрометираща информация за Тръмп, е британската компания Orbis Business Intelligence Ltd. Тя е базирана в Лондон, състои се главно от бивши агенти на британските спецслужби и изпълнява деликатни поръчки на частни компании, чийто съсобственик „не потвърди, но и не отрече” това.



Ако Путин ме харесва – ОК, значи ще помогне заедно да унищожим ИД”, каза Тръмп, като освен това обясни, че е прекратил всички моментни и бъдещи сделки на компаниите си, от което губи много милиони, а бизнесът му занапред ще бъде управляван от двамата големи синове на милиардера Доналд Младши и Ерик.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.