Свързани новини

18.02.2021 17:46

Цецо, Мая и ВМРО с по 4%, ГЕРБ и БСП: изравнени за вота

Видян 12420 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софиянците гарантирано изпращат 4 партии в НС, а още 3 формации са на прага, сочи представително за милионния град теренно социологическо проучване очи в очи направено за 19 минути от Идеологика за собствена сметка за предстоящите парламентарните избори на 4 април. Изследването е проведено в столицата на 16-и и 17-и февруари. Участниците в акнетата са само хора, които ще гласуват. Другите агенции казват, че между 20 и 30% няма да отидат до урните, а политиците очакват активност между 30 и 40%, т.е. резултатите на досега публикуваните сондажи са изкривени.


Според нашите данни ясно се отличават три групи партии. Първата е  на лидиращите от настоящия парламент. ГЕРБ събират подкрепата на 30,6% и остават първи, но със съвсем със съвсем лека преднина спрямо БСП, която има 29,1%. Проучването на 19’ е правено в дните с отглас на историята със загиналото дете, което вдига подкрепата за левицата. Столетницата обаче е единствената опозиционна партия в НС, която бележи ръст, тъй като при останалите платформи има лек спад, в рамките на по около 1% спрямо предходните проучвания.
Във втората група попадат две формации, които си гарантират място в НС. С 10,07% тук влиза Има такъв народ на Слави Трифонов. Другата в тази група е Демократична България. Формацията получава  9,7% в София, където десницата традиционно има по-голяма подкрепа. Разминаване с нагласите в София и в национален мащаб има при Сараите. ДПС събира подкрепа от 1,49%, което е традиционно за движението.
Партиите, които са на ръба на изборния праг от 4% се открояват в третата група  на нашето проучване. Тук влиза ВМРО, която получава 4,23% подкрепа и лидира сред патриотичните формации, както фактически заема мястото на ОП. Изправи се! Мутри вън! на Мая Манолова и Отровното трио има 3,89% и също е на прага. Най-интересната тенденция тук е, че Републиканци за България на Цветан Цветанов бележи покачване от 0,5% само за 2 седмици и има 3,96%, което означава, че е във възходящ тренд и също е на прага за влизане.
Кампанията се очертава да е решаваща и за Атака, която събира 2,85%. Оказва се, че партията на Волен Сидеров изпреварва НФСБ-ВМРО, които имат 2,24%.
България на труда и разума (БТР) събра 1,87%, но в последния момент в сряда вечер движението получи отказ за регистрация в ЦИК, което означава, че подкрепата ще отиде при някоя от другите малки партии.
Напомняме, че комисията не допусна до участие в парламентарните избори и царската партия НДСВ. Причината е, че тя не е успяла да събере достатъчен брой реални подписи.
Отказана е регистрация още на партиите Средна европейска класа, Бригада, Съюз за отечеството, Движение Напред, България.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 22.02.2021 00:02

    ДПС? Аз ли не ги виждам или са ги забравили?

  • 005 Anonimen 19.02.2021 16:22

    Трифонов е един голям балон, сигурна патерица на Тиквата. Това, че забавлява хората с чалга на маса няма нищо общо с политиката, поредния Хитър Петър...аман от предатели!!!

  • 004 Anonimen 19.02.2021 11:08

    Мокрите сънища на ДС-МВРовците след солидна бщджетно-финансирана разпивка на шкембак са да излъжат пак 1% от гласоподавателите за да се докопат до бюджетна партийна субсидия! Ако не се гласува за тях - държавните финасови потоци за разгепване от босовете спират и ДС-патриотарстващата СГАН изтича в канала на кенефите на "Каракачанските Елитни Части (КЕЧ)"!

  • 003 Anonimen 19.02.2021 09:22

    Цецо е емблема за ненаказан престъпник и незаконно забогатял властимащ в смешната ни демокрация и независима съдебна власт. Каракачанов дали е по-различен...?! Какви са тези % и срещу какво се дават без коментар

  • 002 Anonimen 18.02.2021 20:11

    Републиканци за България са на американо-турска ясла.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби