Свързани новини

25.09.2009 13:38

Цените на мобилните услуги поевтиняват с 20% през 2010 г.

Видян 1765 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На първи юни 2010 г. България трябва да е уеднаквила нивото на цените на мобилните услуги на едро, които разплащат помежду си операторите, със средно европейското и то да достигне 6 евроцента, съобщи преседателят на Държавната комисия за регулиране на съобщенията Веселин Божков, цитиран от БГНЕС.


Към тази дата цените трябва да станат 13 стотинки в натоварен трафик и 11 стотинки в ненатоварен трафик. В резултат на това цените на мобилните услуги за потребители следва да намалеят с поне 20%, обясни той. Ръководителят на Генерална дирекция „ Информационно общество и медии” на Европейската комисия, който е на тридневно посещение у нас, припомни, че преди няколко години цените на тези услуги в България на едро бяха неколкократно по-високи от тези в страните – членки на Европейския съюз. Според него те трябва да спадат още. В момента България се намира в момент на поетапно намаляване на цените към средноевропейските, като целта е от 25 евроцента преди близо 2 години да се достигне до 6 евроцента. С намаляването ще спечелят предимно българските мобилни оператори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей