Свързани новини

15.12.2021 09:45

Цената на тока може да бъде ограничена чрез мораториум върху тарифите: Социалният министър

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата има механизми за контрол над цената на тока. Това коментира в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков. Според него един от възможните варианти е мораториум върху тарифите. „Не може зеленият сертификат да важи за едни сфери, а за други не", коментира още Гьоков. Според него бизнесът би се съгласил с въвеждането на документа.


„Всички, които отговарят на условията за енергийно подпомагане, ще го получат. По време на служебното правителство се увеличи кръгът на хората, които получават социално подпомагане в частта енергийни помощи. Става въпрос за над 290 000 души. Досега не сме имали такъв брой в новата ни история. Добре е, че от една страна държавата може да си позволи да подпомогне. От друга страна, това значи, че има много бедни българи, които не могат да си позволят да се отопляват", поясни новият социален министър.


Георги Гьоков коментира и темата със зеления сертификат. „Не може зеленият сертификат да важи за едни сфери, а за други не. Рано или късно ще се наложи да уравним нещата. Българите се съпротивляват за сертификата, защото не разбират за какво става на въпрос. Те го свързват пряко с ваксинирането.  Документът обаче важи и за преболедували, и за хора с антитела”, посочи Георги Гьоков. Според него бизнесът би се съгласил с въвеждането на документа.


„Някои неща трябва да се изяснят. Например как се съвместява зеленият сертификат с трудовите права. Единствената цел е да предотвратим следваща вълна на коронавируса. За бизнеса е много по-опасно ново затваряне. Трябва да се направи ваксинационна кампания. Българинът трябва да бъде убеждаван, а не насилван", поясни Гьоков.


Според социалния министър от следващата учебна година е възможно законодателно да бъде решен проблемът с безплатните детски градини и ясли.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.