Свързани новини

30.07.2009 11:46

Танева: Ще поискаме продължаване на проверките по 98-те проекта по САПАРД

Видян 1578 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Експертите на ОЛАФ в момента се запознават с резултатите от възложена преди няколко месеца проверка около спрените 98 проекта по САПАРД и позицията на ГЕРБ е да поискаме още един месец удължаване на проверката, за да получим по-детайлна и точна информация. Това заяви Десислава Танева, председател на Комисията по земеделие и гори в НС, цитирана от БГНЕС.


Проблемът тук е дали ще се поиска връщане на около 65 млн. евро, платени по проектите, защото това касае цял бранш в българското производство, допълни тя. Нарушенията са установени от Европейската комисия не от вчера и вече са предадени на прокуратурата, но от ГЕРБ ще настояват за обективни проверки, част от които още не са приключили. Танева смята, че всички длъжностни лица представлявали държавата при усвояването на тези средства и допуснали проектите за финансиране, трябва да си понесат съответната отговорност. По нейно мнение е очевидно, че не са действали никакви вътрешни механизми за контрол в самото министерство на земеделието и храните по отношение на САПАРД. „ На всеки е ясно, че това са трудно събираеми средства, които могат да доведат до фалит на голяма част от бенефициентите".
„Поредно избухване на мини, заложени от предишното управление”, коментира зам.председателят на икономическата комисия в парламента. Ще се наложи допълнително разследване и ще търсим бързата намеса на прокуратурата, категоричен бе той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни