Свързани новини

12.05.2009 09:06

СЗО оставя пета степен на заплаха от свинския грип

Видян 1649 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната здравна организация /СЗО/ обоснова запазването на пета степен на тревога, заради свинския грип, с това, че "ситуацията щеше да е много по-тежка" без мерките, които тази степен предвижда, съобщи БГНЕС.


"Ако страните не знаеха какво да правят в такава ситуация, щеше да има по-голямо объркване. В много отношения действителността щеше да е много по-тежка", каза зам. председателят на СЗО Кейджи Фукуда на пресконференция в седалището на организацията в Женева.
На 29 април СЗО обяви тревога пета степен даради опасността от свински грип. Тази степен означава непосредствена заплаха от пандемия и призовава правителствата да вземат мерки, подготвяйки се за такова развитие.
Фукуда заяви, че предвид сегашната ситуация няма данни за необходимост от минаване на следващото ниво, но няма и такива, които да дават основания за отмяна на сегашната пета степен на заплаха. Според критериите на СЗО 6 степен би се наложила ако има автономно огнище на зараза на второ място в света след Северна Америка, където вирусът взе първите си жертви. За момента повечето от случаите са на хора, които са се заразили предимно в Мексико или САЩ, но болестта напредва и в Европа - 95 случая във Великобритания и 47 в Испания. В САЩ има потвърждение за три смъртни случая, а заболелите са 2 532. В Мексико жертвите на този грип са 56, а заболелите официално са 2003.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей