Световната индустрия се нуждае от 7 трилиона долара, за да избегне недостиг на газ

Свързани новини

28.10.2023 07:30

Световната индустрия се нуждае от 7 трилиона долара, за да избегне недостиг на газ

Видян 9439 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната индустрия ще се нуждае от инвестиции в размер на 7 трилиона долара, за да осигури достатъчно доставки на природен газ и да избегне кризи до 2050 г., съобщи Bloomberg, позовавайки се на Японския институт за енергийна икономика (IEEJ).

Според доклада средствата ще са необходими за изграждане на нови съоръжения за втечнен природен газ (LNG) и разширяване на съществуващите, както и за разработване на нови газови находища, тъй като държавите преминават от въглища към по-чисти енергийни източници.

Прогнозата на японския мозъчен тръст предполага намаляване на емисиите с 56 % до средата на века. Въпреки това, ако емисиите останат на сегашните нива, светът ще се нуждае от почти 10 трилиона долара, за да избегне недостига на природен газ до 2050 г., прогнозира IEEJ.  

Различните прогнози за търсенето на природен газ през следващите години възпрепятстват бъдещото планиране, което прави компаниите несигурни по отношение на инвестициите в нови доставки, се казва в доклад на Международния газов съюз (IGU) от миналата седмица.


"Безпрецедентната несигурност на търсенето и недостатъчното ниво на инвестициите в природен газ, нисковъглеродни и възобновяеми газове излагат на риск енергийния преход, подкопавайки достъпността, сигурността и устойчивостта на енергията", заявиха от IGU.  

Международната агенция по енергетика (МАЕ) също предупреди по-рано този месец, че световните пазари на газ са навлезли в "нов и по-несигурен" период, който вероятно ще се характеризира с по-бавен растеж и по-висока волатилност и може да доведе до пик в световното търсене до края на десетилетието.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей