Успешното свързване на инфраструктурата на двата енергийни проекта е ключов етап към завършването и старта на търговската експлоатация на IGB, планирани за тази година

Свързани новини

25.03.2022 13:53

Свързаха интерконектора с Гърция с трасето от Азербайджан: Ай Си Джи Би

Видян 2136 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интерконекторът Гърция-България вече е успешно свързан с Трансадриатическия газопровод (ТАП), съобщиха от "Ай Си Джи Би"


 


Физическото свързване беше изпълнено с две златни заварки, свързващи газоизмервателната станция при Комотини със съществуващата инфраструктура на ТАП, само на няколкостотин метра северно от надземното съоръжение на IGB(интерконектор Гърция-България). 


 


Златната заварка представлява заваръчен шев, който не се подлага на хидравлично изпитване, а вместо това преминава през задълбочен безрарушителен контрол, за да се гарантира, че заварката е без дефекти, в съответствие със приложимите стандарти за качество.


Подготвителните дейности за връзката между двата преносни оператора отне няколко месеца на внимателно планиране и сътрудничество между екипите на проектната компания ICGB и ТАП.


 


Успешното свързване на инфраструктурата на двата енергийни проекта е ключов етап към завършването и старта на търговската експлоатация на IGB, планирани за тази година.


 


Новината идва след, като в началото на седмицата българска делегация водена от министър-председателя Кирил Петков посети газоизмервателната станция край Комотини.


 


След завършването на задължителното безразрушително тестване на връзката, участъкът ще бъде засипан, с което всички механични работи ще се считат за завършени. Следва процес по инсталиране и интегриране на системите за измерване и управление с ТАП, което ще позволи прозрачен мониторинг на количествата транзитиран газ през газопровода IGB.


 


При старт на търговската експлоатация на интерконектора, IP точката между ТАП и IGB ще поеме първоначално количество от 1 млрд. куб. м./год. съгласно договора на „Булгаргаз“. Количествата могат да бъдат допълнително увеличени до 3 млрд. м3/год., което е настоящият капацитет на газопровода IGB.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,