Свързани новини

07.01.2014 10:49

Суперсистема в Космоса ще пази Олимпиада в Сочи

Видян 1469 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На предстоящата Олимпиада в Сочи Русия ще предприеме по-строги мерки за сигурност дори от тези на Летните игри в Пекин през 2008 г., пише руският в. "Комсомолская правда". "От 7 януари всички подразделения, отговорни за гарантирането на сигурността на гостите на Олимпиадата, ще бъдат в пълна бойна готовност", заяви министърът на извънредните ситуации Владимир Пучков.Близо 37 000 войници, служители от сигурността и офицери от флота ще следят за безопасността на зимните игри, които ще започнат на 7 февруари и ще продължат до 23 февруари. Междувременно, от вторник в Сочи започват да действат нови правила за движение по пътищата. „Ще бъдат покрити всички обекти, ще бъде задействана система за наблюдение от Космоса. Всички въпроси по сигурността на зимната Олимпиада се решават на най-високо ниво”, изтъкна Пучков.


Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия предприема строги мерки за сигурност месец преди зимните игри в Сочи, пише на свой ред британският в. The Daily Telegraph. Tова ще бъде най-мащабната операция по безопасността в Олимпийската история. А подготовката продължава да тече на фона на подновените страхове от самоубийствени атентати в страната.


Войници, бронирани превозни средства и офицери от флота ще се присъединят към 37-хилядния контингент, който ще следи за сигурността, докато трае Олимпиадата. Престижният проект, често наричан "Игрите на Путин" (на името на руския президент), струва близо 50 милиарда долара (37 милиарда евро).


Веднъж той вече беше помрачен от пренебрежението на редица западни лидери, обезпокоени от дискриминацията срещу хомосексуалистите и нарушаването на човешките права в Русия. Междувременно, двата взрива от миналия месец във Волгоград, които убиха 34 души, съживиха опасенията, че ислямистите от близката Кавказ ще опитат да всеят хаос на събитието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец