ндия и на първо място Китай.

Военни контингенти от други страни, участващи в маневрите, пристигнаха на полигона "Сергеевски" в руския Приморски край. Те са започнали да получават екипировка и оръжия и да се готвят

Свързани новини

29.08.2022 17:08

Стратегически учения Восток 2022 в Източния регион: Русия

Видян 3914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военни от чуждестранни държави започнаха да пристигат в Русия за маневри с участието на Китай, съобщи руската армия, цитирана от Франс прес. Маневрите "Восток-2022" ще се проведат от 1 до 7 септември в руския Далечен изток с участието на военни от страни, граничещи с Русия или нейни съюзници като Беларус, Сирия, Индия и на първо място Китай.


Военни контингенти от други страни, участващи в маневрите, пристигнаха на полигона "Сергеевски" в руския Приморски край. Те са започнали да получават екипировка и оръжия и да се готвят за тренировките, обяви Министерството на отбраната в Москва.


В учението ще се включат общо над 50 000 военни с повече от 5000 единици техника, включително 140 летателни апарата и 60 кораба, се казва в комюнике на ведомството. Не се уточнява броят на военните от отделните страни.


Маневрите, които ще бъдат командвани от руския генерален щаб, предвиждат "тренировки за отбранителни и нападателни действия" на суша, във въздуха и в акваториите на Японско и Охотско море.


Учението ще се състои на фона на остро напрежение между Русия и Запада заради конфликта в Украйна, а също така между Китай и САЩ - заради събитията около Тайван, припомня френската информационна агенция. И допълва, че сближаването между Китай и Русия, които поддържат тесни връзки в отбраната, непрекъснато тревожи Вашингтон, тъй като според него това застрашава световната сигурност.


В средата на този месец Китай потвърди, че изпраща в Русия войски за това учение, но заяви, че присъствието му "няма нищо общо с текущата ситуация на регионално и международно равнище".



Снимка: TASS



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни