26.10.2008 15:29

Столичният транспорт с парно за зимата

Видян 1998 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази зима софиянци ще пътуват в топли трамваи, тролеи и автобуси. Това става ясно от думите на шефа на Столична компания „Градски транспорт” (СКГТ) Николай Костов. 
„В началото на зимата всички превозни средства ще бъдат с изправни отоплители“, казва той в интервю за „Фокус“.  Извършвали се и ремонти на отоплението на старите автобуси. От компанията обаче не изключват възникването на дефекти в отоплителната система и временно спиране на отоплението. Практиката досега показвала, че винаги когато са правени проверки за работата на отоплението в градския транспорт, не били констатирани превозни средства с неработещи отоплителни устройства. Николай Костов все пак признава, че отоплението в старите български трамваи не е достатъчно ефективно.
Дружествата в състава на СКГТ са приели програма за подготовката при работа при есенно-зимни условия. В програмата, освен дейностите по ремонт на отоплителните системи, са включени дейностите по доставка на необходимите количества гуми, антифриз, акумулатори, пясък за опесъчаване на участъците от релсовия път, както и доставката на студозащитно и работно облекло на работещите в дружествата.
Прегледът за готовността на предприятието за есенно-зимния сезон  ще е във втората половина на ноември.
Зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов каза, че за дейностите през зимата допълнителни средства от общината няма да бъдат отпускани, защото такива  са заделени от компанията предварително.
В тях било предвидено отоплението и хигиенизирането на колите от градския транспорт, както и опесъчаването на трамвайните релси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,