Свързани новини

13.10.2021 15:10

Столичната РЗИ ще допусне провеждането на събития със зелен сертификат

Видян 1311 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев ще промени своята заповед и ще допусне провеждането на събития в София със зелен сертификат. Това обяви за TravelNews Теодора Жилкова, изпълнителен директор на Българското конгресно бюро. Тя е провела разговори с Министерството на здравеопазването, които са уверили, че в рамките на днешния ден ще бъде издадена нова заповед, коригираща ограниченията и позволяваща провеждането на събития при спазване на мерките, описани в т. 24 от заповедта.  


В нея в момента е записано, че от утре, 14 октомври 2021 г., „се преустановя провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма“ в София. Забраната засяга работата на хотелите, конгресните и конферентни центрове, туроператорите, агенциите за организиране на събития, организаторите на изложения и др.


С промяната на заповедта ще се позволи провеждането на събития при 100% ваксиниран персонал в съответния обект/зает с мероприятието или преболедувал COVID-19 или разполага с отрицателен резултат от проведено преди влизане в обекта/мероприятието изследване, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване или тест, каза Теодора Жилкова. Ръководителят на обекта/организаторът на мероприятието трябва да е взел решение и е създал необходимата организация за допускане в обекта, съответно на мероприятието само на лица, които:


    са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване  


    представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието)


    Ръководителите на обекти, съответно организаторите на мероприятия трябва предварително да уведомяват за взетото решение Столична РЗИ.


    За въвеждането на същите мерки със зелен сертификат настояват още и туроператорите. Заповедта забранява организирането на екскурзии от и до София.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което