лавният изпълнителен директор на Apple Тим Кук разговаря с представители на медиите до новата слушалка за виртуална реалност Apple Vision Pro по време на Световната конференция за разработчици (WWDC) на Apple в кампуса Apple Park в Купертино, Калифорния, на 5 юни 2023 г. В понеделник Apple представи първите си слушалки за виртуална реалност, като отправи предизвикателство към собственика на Facebook Meta на пазар, който все още не е изкушил потребителите отвъд любителите на видеоигрите и технологичните маниаци. Премиерата е най-значимото продуктово представяне на емблематичния производител на iPhone, откакто през 2015 г. представи Apple Watch.

Свързани новини

03.07.2023 15:47

Стойността на Apple вече е 3 трилиона долара

Видян 626 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акциите на Apple завършиха търговията на стойност 3 трилиона долара - единствената компания, която някога е достигала тази граница. Компанията се носи на вълната от акции на големи технологични компании, която осигури на Nasdaq най-добрата печалба за първото полугодие от 40 години насам, предаде CNN.

Акциите на Apple поскъпнаха с повече от 2 % в петък до рекордните 193,97 USD. С 15,7 млрд. акции в обращение тази цена на акциите изтласка Apple до историческата й пазарна стойност.

Apple вече е била тук веднъж: На 3 януари 2022 г. Apple достигна границата от 3 трилиона долара по време на търговията в рамките на деня, но не успя да я затвори.

Акциите на компанията затвориха в четвъртък на рекордно висока цена на акциите за трети пореден ден, но само се повишиха с 0,2%. При отварянето на пазара в петък Apple с лекота премина нивото от 190,73 USD, което ѝ беше необходимо, за да надхвърли 3 трилиона долара.

Високата до небето оценка на технологичния гигант идва покрай рискованото пускане на пазара на Apple Vision Pro по-рано този месец и по-силния от очакваното тримесечен отчет за приходите през май - въпреки че продажбите и печалбата се сринаха.

Vision Pro, който ще бъде пуснат в продажба през следващата година, впечатли технологичните журналисти, които получиха ранен предварителен преглед на устройството за добавена реалност. Но то навлиза в един зараждащ се пазар, който е слабо разпространен сред потребителите. Apple планира да вземе висока такса от 3499 долара за слушалките си, които в момента имат ограничени приложения и изживявания и изискват от потребителите да останат привързани към батерия с размерите на iPhone.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Свобода, пътешествие, приключения

Свобода, пътешествие, приключения, какво по-подходящо