16.03.2009 09:59

Стартира първото радио риалити за безопасно шофиране

Видян 2674 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започва първото радио риалити предаване за безопасно шофиране "Обади се, като стигнеш", организирано от бензиностанции ЕКО и Дарик радио. Петима участници, избрани след кастинг, ще бъдат обучавани от професионални инструктори да шофират безопасно. Слушателите ще могат да следят състезанието за голямата награда от 500 литра гориво от ЕКО в софийския ефир на Дарик радио.


Риалитито е част от дългосрочната програма на ЕКО България за корпоративна социална отговорност "Обади се, като стигнеш!". Тя стартира през 2006 г. с основна цел насърчаване разумното и толерантно поведение на пътя, с акцент върху личната отговорност на всеки шофьор. Основен принцип, към който се придържа кампанията, е тя да носи позитивен тон и да е с практическа насоченост.


"Избрахме този нов и нестандартен радио формат, за да провокираме не само участниците, но и всички слушатели да бъдат по-внимателни на пътя. В нашето риалити всички са победители, защото ще получат полезни уроци как да бъдат по-разумни шофьори", каза Нана Серкеджиева, Маркетинг и PR Мениджър на ЕКО България.


Подборът на участници за първото радио риалити ще се проведе между 16 и 25 март. Всеки, който има шофьорска книжка, до 5 години шофьорски опит, чисто шофьорско минало и собствен автомобил, може да се запише за участие в Интернет страницата на Дарик радио zar.bg. Известни журналисти и обществени личости, популярни лица от Пътна полиция и инструктори по безопасно шофиране съставляват журито, което ще избере петимата финалисти. Имената им ще бъдат обявени на 27 март в ефира на Дарик радио и на zar.bg.


Съревнованието за голямата награда от 500 литра гориво започва на 30 март и ще продължи месец. Обучението ще се проведе на четири етапа, като след всеки от тях професионалните инструктори по безопасно шофиране ще организират изпит в различни реални условия: шофиране извън града, в напрегнатия градски трафик и на специално наети полигони. Един участник ще напуска шоуто всяка седмица по преценка на журито. Слушателите също ще се състезават за атрактивни награди на ЕКО, като дават своите правилни отговори на "Въпроса на седмицата" в сайта zar.bg. Пълна информация за условията за участие и провеждането на Първото радио риалити за безопасно шофиране - "Обади се, като стигнеш!", можете да намерите на Интернет страницата obadise.zar.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.