Свързани новини

01.11.2013 13:11

Старите коли с 20% отстъпка от данъка

Видян 1141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Данъкът за по-старите коли, които нямат катализатор, съответстващ на екостандартите Евро 3, 4, 5 и 6, да бъде с 20% отстъпка през 2014 г., предложиха депутати. Тази поправка беше дискутирана в бюджетната комисия към парламента при гласуването на второ четене на промени в Закона за местните данъци и такси. Но до гласуване не се стигна и точката беше отложена.


Депутати предложиха данъкът за колите със стар катализатор през 2014 г. да се плаща с намаление от 20%, а през следващата 2015 г. отстъпката да падне на 10%. Идеята е от 2016 г. отстъпка от данъка за по-старите коли да няма. Предложението на депутатите дойде, след като Министерския съвет предложи отстъпка от 30% да има само за колите с Евро 3 и Евро 4, а данъкът да се плаща с намаление от 50% само за колите с Евро 5 и Евро 6. Така данъкът за по-старите коли, произведени до 2000 г., трябваше да скочи два пъти. В момента налогът за всички коли с катализатор се плаща с отстъпка от 50%, допълва Стандартнюз.


Депутатите обаче обсъждат и други варианти, стана ясно от думите на председателя на комисията Йордан Цонев. Например поетапното премахване на отстъпката за по-старите коли да стане за три години - през 2014 г. намалението да е 30%, а след това 20% и 10%. За да ползват отстъпките, собствениците на по-стари коли ще трябва да си взимат удостоверение, че имат катализатор. Агенция "Българска служба на акредитация" ще издава този документ. Предлага се бележката да се взима до края на ноември на предходната година, на тази, за която се дължи налогът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби