Свързани новини

18.05.2019 15:00

Станишев: Социалистите в ЕП настояват Дъблинското споразумение за мигрантите де се промени

Видян 1343 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма реална опасност от мигрантско наводняване в страната. Това каза президентът на ПЕС и кандидат за член на Европейския парламент Сергей Станишев от "БСП за България" в предаването „Седмицата“ по Дарик радио. Лидерът на ПЕС коментира темата за приемането на мигранти в държавите-членки на ЕС, определени като квоти от Съюза. „България трябва да промени Дъблинското споразумение, което действа сега. Според това споразумение, всеки бежанец, мигрант, влезнал на територията на ЕС, за него носи отговорност първата държава на влизане. Това е несправедливо. Социалистите в ЕП настояват този регламент да бъде променен и да се свали тежестта от граничните държави, да има солидарност с останалите“, заяви Станишев.


„Няма опасност от наводняване от мигранти“, заяви той. „Нали знаете, че всички, които влизат тук, искат да заминат за Италия, Германия, Швеция. Няма такава реална опасност“, допълни той. „Това означава по-малко рискове за България, от колкото сега. Всяка държава, която изпадне в затруднение, в каквото България е изпадала, спомнете си 2014 г., трябва да получи помощ от останалите“, добави Сергей Станишев. Според него никой не може да ни наложи квоти. „Аз съм за това да се промени Дъблинският регламент, който в момента задължава България, всеки мигрант минал първо през нея, стигал да Германия, да може да бъде върнат у нас. Това е много по-страшно. Това са фактически действащи квоти“. „Добрата промяна е всяка държава да получи помощ при голям приток на мигранти“, добави той.


Кандидатът за евродепутат допълни, че България трябва да влезе в Шенген. „По моя инициатива през декември се прие опреснена след 8 години позицията на ЕП, която е категорична. Веднага България по всички граници да влезне в Шенген“, посочи Станишев. По думите му това ще има значителен икономически растеж. Сергей Станишев добави, че за да бъдат ефективни българските представители в ЕП те трябва да бъдат със самочувствие, да отстояват позиции и да печелят съюзници.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв