Свързани новини

17.05.2019 09:52

Станишев: Трябва ни солидарна Европа, в която малките държави имат шанс

Видян 1030 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Радвам се, че след ключовия дебат за Европа с Андрей Ковачев съм именно в област Ловеч. Дебатът свърши добра работа. Беше важно повече хора да чуят и да заговорят за европейския вот и за неговото значение. Тези избори са далечни за хората. Европейските институции като цяло са далечни за гражданите. Желанието ми беше чрез дебата да бъде почувствано, че тези теми ни касаят пряко - нас и нашите интереси.“ Това заяви председателят на ПЕС и кандидат за евродепутат от "БСП за България" Сергей Станишев на среща с граждани в Ловеч.


„Колкото и да са неатрактивни тези избори, те ще задат посоката на развитие и на страната. Ако БСП ги спечели, ще можем да вървим към промяна. Ако искаме нова фаза на политическия процес, трябва да постигнем мобилизация преди и в деня на изборите. Това ще е тест и за местния вот“, подчерта Станишев.


„25 години Европейската комисия бе доминирана от ЕНП. Това се материализира с орязване на разходите, затягане на коланите, свиване на социални права. За да има промяна, имаме нужда от силни изборни резултати във всяка страна. Това е важно за БСП, ако искаме да приложим по-високи социални стандарти в грижите за възрастните, за младите, в образованието, в здравеопазването. Ако ЕС е управляван от дясна Комисия, която ще се опитва да проваля опитите на всяко ляво правителство у нас, това няма как да стане“, допълни председателят на ПЕС.


На въпрос за санкцииите срещу Русия, Сергей Станишев обясни, че е против санкциите по принцип и против тези срещу Русия. Той обърна внимание, че такъв тип реторика, от времето на Студената война, не е печаливша за никого.


„Ние не искаме Европа на нациите или Европа на различни скорости - идеи, които ще ни закрепят в периферията на Съюза. Трябва ни солидарна Европа, в която малките държави имат шанс за развитие. А левицата работи именно в тази посока“, акцентира Станишев по време на дискусия с обществеността в Троян.


На въпрос има ли деление ляво-дясно в ЕС или това се случва по-скоро по остта политици-граждани, Станишев подчерта,че след като хората живеят зле, винаги ще има недоверие и протести спрямо политиката като цяло. Той обърна внимание, че, за съжаление, днес 42 процента от българите са на прага на или под бедността. „За какъв еврооптимизъм можем да говорим тогава“, запита Станишев. Той обърна внимание, че политиката на рестрикции в Европа, а и в България води именно до тези резултати. „Категорично има идеологически разделения в ЕС – макроикономика и баланс като фетиш за десните, за нас – основна ценност е как живеят хората“, заключи лидерът на еврпейската левица.


Бившият кмет на Ловеч Минчо Казанджиев благодари на Станишев за подкрепата му като министър-председател за довършване или изграждане на стратегически обекти на територията на областта, например на депото за твърди отпадаци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби