Свързани новини

24.03.2009 09:35

Станишев: Коалиция ГЕРБ-ДСБ означава авторитарен режим

Видян 1434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коалиция между ГЕРБ и лидера на ДСБ Иван Костов е абсолютно реалистична. Това заяви днес по време на срещата с министри от БСП, общински съветници и членове на партията лидерът на социалистите и премиер Сергей Станишев, предаде БГНЕС.


Според Станишев, "в лицето на лидера на ГЕРБ и техните партии, алтернативната за управление е популизъм, който ще доведе до тежки последици“. Станишев заяви още, че БСП не може да остави "страната на политическа сила, която няма идеология, която печели с конфронтации и с делене на хората по възраст, пол и етнос“. Станишев бе категоричен, че опонентите на лявата партия ще направят всичко възможно, за да нямат социалистите втори мандат. Той квалифицира опонентите си като безскрупулни, арогантни и агресивни. Според Станишев, именно това ще бъде причината тази предизборна кампания да бъде изключително тежка.
Премиерът Станишев подчерта още, че при евентуална коалиция ГЕРБ-Костов, би могло да настъпи авторитарен режим. Той допълни, че столицата никога не е била в такова ужасно състояние. Станишев повтори лаконично думите на кмета Борисов, който заявява, че за всички е виновно правителството. Премиерът зададе въпросът „За какво ви е тогава кмет, след като правителството носи вина за всичко?“ Премиерът обясни още, че стандартът на живот не се е повишил рязко заради резервите, които правителството е запазило в бюджета. По думите на Станишев, именно тези резерви помагат на България да влезе стабилна в световната икономическа криза. По време на днешната среща беше представен и новият градски вестник на БСП „Червена точка“, както и новият сайт на градския съвет на партията. Председателят на градския съвет Румен Овчаров от своя страна допълни, че е дошло време да се разбере истината за това какво се случва в София и в другите общини, управлявани от ГЕРБ.
Премиерът Станишев определи антикризисната програма на ГЕРБ като добри пожелания. По думите му, заложеното в нея намаляване на данъците е неосъществимо при положение, че „в цял свят се чудят как да съберат данъците“. Станишев определи като съмнителна и борбата с корупцията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Премиерът припомни случая със зам.-кмета по транспорта и други скандали, свързани с корупция в Столична община по време на управлението на ГЕРБ. Лидерът на социалистите заяви още, че социологическите изследвания действително сочат загуба на гласове, но тези гласове не са отишли при други политически формации. Според Станишев, загубените гласове са тези на хората, които не гласуват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво