Boeing

Свързани новини

10.02.2024 07:32

Стандартите на Boeing прогресивно намаляват: Висш ръководител на авиокомпания

Видян 5880 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският авиокосмически гигант Boeing се намира в "салона на последния шанс" с оглед на продължителния спад в производствените резултати на компанията, заяви Тим Кларк, ръководител на авиокомпания Emirates.

Една от най-значимите фигури в авиацията, Кларк заяви пред Financial Times, че е видял "прогресивен спад" в стандартите на Boeing, който той обясни с дългогодишни грешки в управлението и ръководството, включително даването на приоритет на финансовите резултати пред инженерните постижения. Кларк също така заяви, че се готви да изпрати свои инженери, които да наблюдават производствените линии на американския производител на самолети.

"Те трябва да въведат тази култура на безопасност, която няма равна на себе си. Те трябва да направят преглед на производствените си процеси, така че да не се прекъсват и т.н. Сигурен съм, че [главният изпълнителен директор] Дейв Калхун и [търговският ръководител] Стан Дийл работят по този въпрос... това е последният шанс", каза Кларк, който е заемал висши длъжности в Emirates от 80-те години на миналия век, а от 2003 г. е президент на авиокомпанията.

 Един от най-големите клиенти на Boeing, Emirates през ноември направи поръчка за 95 широкофюзелажни самолета Boeing 777 и 787.


Предишното ръководство на Boeing е допуснало многобройни грешки, твърди шефът на Emirates. Сред тях бяха възлагането на част от производството на външни изпълнители и преместването на част от производството на 787 в Южна Каролина, за да се намалят разходите след битките с профсъюзите в основната база на компанията северно от Сиатъл, Вашингтон. Боинг е загубил "умения и компетенции" поради това преместване, твърди Кларк.


Той заяви още, че производствените процеси на американската компания се нуждаят от задълбочен преглед, а ръководството ѝ трябва да остави настрана опасенията за финансовите резултати.

"Необходимо е да се направи основен преглед на начина, по който се произвеждат самолетите, и на местата, където се произвеждат самолетите. ... това е просто добро управление, добро управление и трябва да бъде приоритет на всички членове на борда.

"А не: "Каква е възвръщаемостта на инвестициите? Какъв е крайният резултат? Какъв е свободният паричен поток? Каква е стойността за акционерите? Каква е стойността на акциите? Какъв е моят бонус? Не, това ще се случи, ако го направите правилно на първо място", подчертава Кларк.

Коментарите на шефа на Emirates идват в момент, когато Boeing е свидетел на нова вълна от приземявания и проверки за безопасност след инцидента с избухването на част от фюзелажа на самолет 737 Max 9 по време на полет миналия месец. Оттогава насам Федералната авиационна администрация на САЩ наложи серия от ограничения върху самолетите 737 MAX, като временно забрани на компанията да разширява производството им поради опасения за безопасността на пътниците.












 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,