За сравнение, той посочи, че при възможно едностранно прекратяване от страна на БАБХ следва да се заплатят неустойки в значително по-голям размер и да се водят дълги съдебни процеси.

Свързани новини

04.04.2024 16:44

Срещу 10 млн. лв държавата купува лабораторията на Евролаб на Капитан Андреево

Видян 745 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата плаща 10 млн. лв. на частната фирма "Евролаб" и получава лабораторията, в която над 10 години частната фирма контролираше влизащите у нас храни през граничния пункт "Капитан Андреево". Това съобщи земеделският министър в оставка Кирил Вътев пред производители и преработватели на плодове и зеленчуци, предаде БНР.

Това, според Вътев, е добра сделка, тъй като, при едностранно прекратяване на договора от страна на държавата, неустойките ще бъдат далеч по-високи.

"След много сериозни усилия и юридическа кореспонденция, БАБХ постигна нещо, което смятам, че е голям успех. Срещу 10 млн. лв. съществуващата лаборатория на "Капитан Андреево", в която работеше "Евролаб 2011", ще премине в ръцете на държавата и никой там повече, освен държавата, няма да контролира плодове, зеленчуци и храни за човешка консумация", каза министър Вътев.

За сравнение, той посочи, че при възможно едностранно прекратяване от страна на БАБХ следва да се заплатят неустойки в значително по-голям размер и да се водят дълги съдебни процеси.

Лицензът на частната лаборатория се прехвърля на Агенцията по храните и така контролния капацитет на ГКПП "Капитан Андреево" става такъв, че



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион