Свързани новини

04.12.2012 10:46

Срам!!! Осъдиха Уникредит Булбанк

Видян 2648 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

УниКредит Булбанк е осъдена заради неправомерно взета лихва по ипотечен кредит, наложена с промяна в методиката, по която се е формирал лихвеният процент по кредита след подписване на договора за кредит, предаде Офнюз. Това е прецедент, който може да доведе до лавина от дела срещу банки за неправилно изчислени лихви.


Решението е на Русенския окръжен съд от 26 октомври 2012 г. Окончателно е, не подлежи на касационно обжалване. “УниКредит Булбанк” трябва да плати неоснователно надвзетите 4677.68 лева лихви от Пламен Стоянов плюс разноските по делото, които са в размер на 360 лева.


Пламен Стоянов сключва договор за ипотечен кредит в размер на 43 000 евро с “УниКредит Булбанк” АД на 12 март 2007 г. Трябвало да го изплати до 5 март 2022 г. на равни месечни вноски.


5 месеца след вземане на кредита – през август 2007 г., с анекс банката променя начина на изчисляване на лихвата по кредита, като драстично намалява тежестта на EURIBOR. След промяната с анекса лихвата вече се формира на база 1-месечен EURIBOR, променя се и лихвеният процент на надбавката. Тя става 2,899%. Годишният лихвен процент по кредита остава 7%.


С последващи анекси банката променя още няколко пъти методиката.


В края на 2008 г. EURIBOR пада драстично. Но не и лихвата по кредита. Банката включва нов компонент – премия, който не е бил договарян със Стоянов при сключването на договора за кредит.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог