От ведомството посочват, че материалите са събрани в рамките на водена от ВКП проверка по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт относно предоставен списък от министър-председателя г-н Кирил Петков, сочещ евентуално извършени престъпления от общ характер от 19 лица, сред които и В.Б

Свързани новини

24.03.2022 09:37

Спецпрокуратурата получи материалите за Васил Божков

Видян 926 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Специализирана прокуратура постъпиха по компетентност от Върховната касационна прокуратура материали от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП, както и медийни публикации, касаещи лицето В.Б. - привлечен в качеството на обвиняем по 4 досъдебни производства на СП и един от санкционираните български граждани по глобалния закон „Магнитски“. Това съобщиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.


 


От ведомството посочват, че материалите са събрани в рамките на водена от ВКП проверка по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт относно предоставен списък от министър-председателя г-н Кирил Петков, сочещ евентуално извършени престъпления от общ характер от 19 лица, сред които и В.Б.


 


Така постъпилата преписка е предоставена на наблюдаващ прокурор, който да прецени присъединяването на материалите към образувано до момента досъдебно производство по отношение на В.Б.


 


За последващите действия по предоставените от ВКП материали българската общественост ще бъде своевременно информирана. За своите действия спрямо обвиняемия В.Б. Специализирана прокуратура е предоставяла своевременна и максимално широка по обем информация. Част от нея се съдържа в следните линкове:


https://prb.bg/sp/bg/news/38722-syob-sht-enie-na-specializiranata-prokuratura-2. https://prb.bg/sp/bg/news/39681-syobshtenie-na-specializiranata-prokuratura-2 https://prb.bg/sp/bg/news/57162-spetsializirana-prokuratura-uprazhnyava-pravoto-si-na-otgovor-vav-vrazka-s-never.


 


С оглед препятстване разпространението на невярна или манипулативна информация за действията на прокуратурата призоваваме представителите на медиите и българските граждани да се осведомяват от достоверни източници, посочват още от ведомството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за