Говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.

Свързани новини

15.02.2022 15:14

Спецпрокуратурата е получила от Испания 219 страници по случая Барселонагейт, ще ги чете

Видян 1917 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В Специализираната прокуратура са получени 219 страници от Испания по случая Барселонагейт. Това е станало, след като обвинението е изпратило две европейски заповеди за разследване на Европейското бюро на България в Евроджъст, което е сезирало испанското, обяви на брифинг във вторник говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.


 


До преди дни оттам твърдяха, че Испания нищо не била пратила.




„Специализираната прокуратура е изготвила и изпратила две европейски заповеди за разследване на Европейското бюро на България в Евроджъст. Европейското бюро на Евроджъст в България е сезирало испанското.


 


Едната от европейските заповеди е изготвена и в Спецпрокуратурата са получени 219 страници на испански език по повод изготвена и изпратена от Специализираната прокуратура европейска заповед за разследване”, добави той.


 


Кръстев обясни, че в европейските заповеди за разследване са поставени много въпроси от страна на наблюдаващия прокурор. „Изискват се разкриване на банкова тайна, предоставяне на движение на парични потоци, разпити на свидетели и установяване на информация, която е от значение за предмета на наказателното производство”, уточни още той.


 


Коментарът от говорителя дойде и за разпространената информация от вътрешния министър Бойко Рашков, че в МВР е получена информация от испанските власти по Барселонагейт. Кръстев обяви, че наблюдаващият прокурор е изискал предоставяне на всички материали, които са получени в МВР от испанските власти.


 


„Към настоящия момент в прокуратурата не е постъпвала никаква информация от МВР. Същевременно, наблюдаващият прокурор е поискал и информация от ДАНС във връзка с разпространена от тях информация, че са получили също информация от испанските власти”, добави той. Подчерта, че това пък били 26 страници на английски език. Понеже и 2-те числа се споменаха 10-ина пъти, усещането е, че дълго ще се чете.


 


От брифинга не стана ясно дали са разпитани всички свидетели, които се споменават по досъдебното производство, а то трае вече 2 години.  „Бойко Борисов е разпитан в качеството му на свидетел”, допълни Кръстев.


 


Кристиян Георгиев


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху