Свързани новини

28.03.2013 15:25

Спасиха отровената със закуска жена

Видян 1173 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Животът на 63-годишната Люба Щерева-Джордан, която се отрови със закуска в Гоце Делчев, е вън от опасност, съобщиуправителят на болница „Иван Скендеров” д-р Мария Радойкова, предаде Дарик.


„Жената се стабилизира, с възвърнато съзнание и на собствено дишане. Няма опасност за живота й, все още не ясно дали ще има поражения на други органи”, коментира управителят на лечебното заведение. Пациентката ще остане под лекарско наблюдение в следващите дни. Люба Щерева бе настанена в гоцеделчевската болница на 27 март малко след полунощ, след като консумирала закуска, съдържаща селскостопанска отрова „Каунтер”. Нейният домашен любимец, опитал пръв от отровната храна, умря веднага след това. Инцидентът стана на 27 март на ул. „Тодор Ангелов” в Гоце Делчев, където нейният домашен любимец погълна част от тестена закуска. От намерената на улицата отровна храна опитала и 63-годишната жена, която дълги години е живяла в чужбина. Щерева бе закарана в болницата „Иван Скендеров” в критично състояние. Междувременно от организацията на защита на животните „Четири лапи” настояха за спешни промени в режима на търговия и употреба на отровни вещества предвид зачестилите случаи на тровене на животни, при които вече има и пострадали хора. „В момента ситуацията е такава, че всеки може да придобие силна отрова срещу гризачи или вредители - продават се свободно дори на открити пазари”, обяснява д-р Марина Иванова от организацията.


„Макар да съществуват ограничения за част от препаратите, контролът е занижен. Имаме сигнали и за нелегален внос на забранени препарати като стрихнин. Тъжното е, че имаме добри закони, но на насилието над животни все още не се обръща нужното внимание от страна на разследващите, макар да е очевидна връзката с насилието над хора. Още по-тревожно е, че получаваме сигнали за населени места, в които е практика бездомните животни периодично да се унищожават с отровни примамки, като в повечето случаи полицията бездейства. Явно трябва да се стигне до нещастен случай като този в Гоце Делчев, за да решат, че трябва да се вземат мерки”, коментира още тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни