SOS Детско селище Трявна отпразнува своята 30-годишнина

Свързани новини

17.10.2023 16:50

SOS Детско селище Трявна отпразнува своята 30-годишнина

Видян 1302 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 13 октомври бяха отбелязани 30 години от създаването на SOS Детско селище Трявна. Празникът мина под мотото на годишнината „Окрилени от обичта“ и събра на едно място нови и стари SOS приятели. Сред тях: официални гости, спонсори, корпоративни партньори, медии, посланиците на добра воля на организацията – Красимир Балъков и Николай Урумов, бивши служители и млади хора, израснали в общността на SOS детското селище, които вече имат свои семейства и бяха с тях. Тържеството започна ударно с „Джуниър Бенд“.


„SOS Детски селища“ е кауза, на която сърцето ми принадлежи вече 27 години. Невъзможно е да изброя всички специални мигове, които сме имали заедно с моите малки приятели за цялото това време – колко мачове сме изиграли заедно, колко усмивки сме споделили, колко битки сме провели! Възхищавам се на тези деца, защото те са пример и за мен самия! Благодаря на приемните родители на SOS Детски селища – поклон за тяхната всеотдайност! Благодаря на всички приятели, които съм привличал през годините за каузата и разбира се, специална благодарност на целия екип на SOS Детски селища, които ежедневно доказват, че тази кауза може да се движи успешно само със съмишленици, но и с огромно сърце. Честит юбилей!“, каза Красимир Балъков в своите приветствени слова

Празника беше уважен и от представители на областната управа на Габрово, партньори от държавните институции във Велико Търново и Габрово, както и много жители на Трявна.


„Щастлива съм, че именно в гр. Трявна преди 30 години отвори вратите си SOS Детско селище, което срещна безрезервна подкрепа и разбиране! Горда съм, че с всестранната помощ на всички нас, първото подобно селище в България бе основано именно тук през 1993 г. Защото няма по-висша добродетел от тази да помагаш на децата, да им подаваш ръка в трудни за тях моменти и да осигуряваш онази грижа и топлина, която ги пази и закриля! Да осигуряваш тази среда, която за тях е повече от ДОМ! Благодаря Ви! Въпреки всички трудности през изминалите години дори и за момент не се предадохте, а напротив – с всяка изминала година повишавахте качеството и обхвата на Вашите дейности, свързани с грижата и образованието на поверените Ви деца! Благодаря Ви за желанието, всеотдайния труд и за обичта, с която дарявате децата на SOS Детско селище Трявна!


Пожелавам Ви здраве, приятни и споделени емоции с децата на Вашето голямо семейство и още много бъдещи успехи! На добър час и честит юбилей!“, заяви в своето слово заместник-кметът на Община Трявна и подари на директора на SOS Детско селище Трявна неслучайно икона на Св. Мина, който е покровител именно на семейството. Поздравителни адреси бяха получени от: Президентството, МТСП, ДАЗД, Агенция за качество на социалните услуги и Омбудсмана. Директорът на SOS Детско селище Трявна – Иван Христофоров получи специална статуетка за цялостен принос в развитието на Организацията.


Водещ на тържеството беше Николай Урумов. На сцената се изявиха страхотните „Джуниър Бенд“  и малчуганите от детска градина „Калина“ в Трявна. На сцената излязоха и деца, родители и служители, посветили се на SOS каузата – всички те прочетоха своята история за онова, което ги свързва с детското селище.
Имаше балони, ръчно изработени подаръци във формата на сърце, усмивки, слънце, музика, емоции, сълзи от радост и голяма торта!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,