Свързани новини

31.10.2018 09:34

София ще бъде домакин на най-голямата ЛГБТИ конференция през 2020 г.

Видян 1613 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София ще бъде домакин на най-големия политически ЛГБТИ (лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални хора) форум в Европа през 2020 година, предаде Оффнюз.


Столицата ни ще приеме за втори път домакинството на годишната конференция на ИЛГА-Европа. За пръв път тя се е провела у нас през 2006 г.


"Изключително сме развълнувани от възможността да домакинстваме събитие от такава важност и такъв мащаб. Конференцията събира над 500 делегати от цяла Европа и служи като платформа за вземане на решения за бъдещето на ЛГБТИ движението на нашия континент. Различните държави в Европа съществуват в много различни реалности и точно затова смятаме, че е истински важно гласът на страните от Източна Европа и Балканите да бъде чут", споделят организаторите.


Кандидатурата на София е издигната от фондациите ГЛАС, Билитис и Младежката ЛГБТ организация Действие. През април тази година същите три организации откриха Rainbow Hub - първият общностен ЛГБТИ център в България. Освен това, в сътрудничество с Българския хелзинкски комитет, Куиър отряд и индивидиуални активисти, трите организации стоят в основата на София Прайд.


„ИЛГА – Европа” е международна неправителствена организация, работеща за равенство в правата на лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални хора (ЛГБТИ) в Европа. Организацията работи с Европейския съюз, Съвета на Европа, Организацията за Сигурност и Сътрудничество в Европа по отношение спазването на човешките права на ЛГБТИ хората и в частност, правото им на убежище, защита от престъпленията от омраза и словото на омраза, образование, право на работа, право на семейство, правото на свобода на сдружаване, събиране и изразяване, правото на здравна помощ, разпознаване на правния пол и пр.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв