Ваня Тагарева

Свързани новини

15.03.2024 14:53

София получава 1 млн. повече за сигурност и засилено видеонаблюдение

Видян 236 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На вчерашното извънредно заседание на Столичния общински съвет, свикано по искане на ГЕРБ-СДС, бяха изслушани директорът на СДВР – гл. комисар Любомир Николов, главният секретар на МВР Живко Коцев и кметът на София Васил Терзиев.


По време на изслушването кметът заяви, че напуска заседанието и отива на среща с британски комисар, за да преговаря за търговските отношения между България и Обединеното кралство. Председателят на Комисията по вътрешен ред и сигурност в СОС Ваня Тагарева поиска заседанието да бъде спряно, докато Васил Терзиев не започне да отговаря на въпросите на общинските съветници и на гражданите в залата, свързани със сигурността в София. Тагарева подчерта, че Васил Терзиев няма правомощия да преговаря за търговските отношения между Великобритания и България, но има задължение да контролира реда в столицата.


Председателят на Комисията по обществен ред и сигурност обърна внимание, че е неприемливо в бюджета средствата за сигурност да са по-малко, особено в ситуация на засилен мигрантски поток.
В отговор Васил Терзиев заяви пред общинските съветници, че ще бъдат осигурени 1 млн. лв. повече за сигурността в София.


По време на заседанието стана също ясно, че бусът на Общинска полиция, който беше запален на протестите на БФС ноември месец 2023 г., не е заменен с нов. Ваня Тагарева припомни, че в деня след протеста кметът Терзиев лично пое ангажимент да осигури нов бус.
Главен комисар Любомир Николов сподели пред медиите, че има проблем със софтуера на камерите на Столичната община - камерите на Столична община са 3800, като от 9 месеца те не се поддържат и 400 от тях не работят.


Поради занемареността на видеонаблюдението в София Тагарева поиска да бъдат взети мерки. От своя страна Васил Терзиев заяви, че в най-кратък срок ще бъде сключен договор за поддръжка на системата за видеонаблюдение.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните