Свързани новини

29.09.2014 10:11

София - финалист за Европейска столица на спорта 2017

Видян 1548 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София и френският град Марсилия са финалистите в надпреварата за титлата Европейска столица на спорта 2017. Тя се присъжда от 2000 година, а някои от досегашните носители на престижното звание са били Мадрид, Копенхаген, Варшава и др. Инициативният комитет за Кандидатурата на София е подготвил отговорите на специална анкета, в която част от въпросите са свързани с провежданите домакинства на големи спортни събития, при които София като столичен град е със значителна преднина пред Марсилия. Ако спечели състезанието, градът ни може да получи 7 млн. Евро, за да бъдат организирани различни състезания.


Българската столица може да победи конкуренцията и благодарение на природните си дадености, сред които са паркът Витоша и многото други зелени площи. Панчарево и велоалеите също ще бъдат сред основните козове на София. До края на 2017 година в столицата ни ще бъдат обособени още 66 км. велоалеи, а в момента има завършени 34 км. Парковете, в които са направени новите фитнес-съоръжения са 17 на брой, с тенденция до края на годината да бъдат 36. В подкрепа на кандидатурата на столицата ни са проведени повече от 76 спортни събития. Градът ни има поддръжката и на множество международни спортни федерации и институции в Европа, както и на изявени български спортисти. Оценителната комисия, състояща се от 11 членове на ACES Europe, ще бъде на посещение в София в периода от 9 до 12 октомври 2014 година.


Инициативният комитет за Кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 година ще даде пресконференция утре в 11.30 часа в сградата на Столичната община.На срещата ще бъдат дадени подробности за програмата по посрещането на международното оценяващо жури, което ще пристигне в българската столица през следващия месец.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак