Свързани новини

26.08.2011 11:21

София дава 2,5 млн. лв.за видеонаблюдение на паркове и училища

Видян 1298 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 2,5 млн. лв. инвестира Столична община за видеонаблюдение в училища, паркове и подлези. От 2007 година до сега общината е инвестирал над 5 млн. лв. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по повод четвъртия етап на изграждане на видеонаблюдение на столичните учебни заведения, предаде Фокус. Първият ефект от проекта е, че всички пласьори на наркотици, разбирайки, че има видеонаблюдение, се отдръпват от училищата. „Знаете, че до училищата се продават наркотици. Ефектът от видеонаблюдението е, че можем да бъдем по-сигурни, че оставяйки децата в двора на училището, те ще имат спокойствие и сигурност”, каза Фандъкова. По думите й – това не е окончателно решение на проблема с наркотиците, но е сериозна стъпка. „До сега е сигнализирано за кражба на мобилни телефони, автомобили и вандалски прояви. Предадени са 104 диска на СДВР, на които са записани подобни прояви, и те им помагат по-бързо да си свършат работата. Ако става въпрос за сбиване, се информира ръководството на училището. Ако става въпрос за криминални прояви, се сигнализира МВР и тогава полицията идва на място”, обясни Фандъкова. Тя уточни, че видеонаблюдението се извършва извън сградата на училището. „Това е целият двор и част от пространството извън него, като всеки проект се прави индивидуално. Планираме приключване на този проект до 2-3 години. Повече от половината училища и детски градини ще бъдат с изградено видеонаблюдение. 

Подходихме на базата на препоръките на експертите от най-рисковите райони към по-малко рисковите”, каза столичният кмет. Вече има наблюдение в Градската градина пред Народния театър, а в момента се изгражда в градинката пред „Руската църква”. „До 15 септември ще бъдат приключени всички, които бяха предварително заложени в проекта. Това са Парк „Княжевска градина”, „Южен парк - III част”, градина „Докторски парк”, градина Библиотека „Св. Св. Кирил и Методи”, градина „Св. Климент Охридски” и градина „Национална художествена галерия”, каза Фандъкова. По думите й – единствено в Борисовата градина проектът ще се забави. Изгражда се видеонаблюдение и в подлезите на Министерски съвет и Президентството, както и в подлеза на бул. „Цариградско шосе”, по ул. „Загоре”, уточни Фандъкова. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Видим напредък ще постигнете с проектите

Видим напредък ще постигнете с проектите, които сте